ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

اصول طراحی و دکوراسیون داخلی فضای رستوران

 

در یک کافه تریای کارخانه ای یا اداری، میزها و صندلی ها با اندازه و طرحی استاندارد، رنگ آمیزی و نورپردازی می شوند؛ اما در رستوران های مجلل فضاسازی به نحوی است که مشتری تمایل دارد زمان بیشتری را در رستوران سپری کند. طراحی داخلی فضای رستوران باید بسیار راحت و دلپسند باشد. ارائۀ خدمات در رستوران های مجلل اغلب بسیار رسمی است. این حس از طریق دو ر، نحوۀ پوشش کارمندان و شیوۀ خدمت رسانی به مشتریان القاء می گردد.

 

-         تقسیمات فضایی رستوران

 

به طور کلی  برای دکوراسیون رستوران یک فضای مهمانپذیر، از نوع غذاخوری شامل ریزفضاهای زیر می باشد.

 

1-    فضاهای خصوصی: شامل سردخانه، آشپزخانه، انبار، تأسیسات، فضای آماده سازی و سرو غذا، اتاق استراحت، تعویض لباس، ورودی کارکنان

 

2-    فضای میانی: راهرو، اتاق مدیر، اتاق جالباسی، سرو سرویس

 

3-    فضای عمومی: ورودی اصلی، صندوق، میز و صندلی ها، سرویس های بهداشتی و محل بازی کودکان

 

برای اینکه فرد استفاده کننده بتواند به راحتی غذا صرف کند، نیازمند میزی است که تقریباً دارای 60 سانتیمتر عرض، 40 سانتیمتر عمق می باشد. در مجموع، عرض 85-80 سانتیمتر برای میز مناسب می باشد. میز گرد و شش ضلعی با قطر 120-90 سانتیمتر برای 4 نفر ایده آل می باشد. معمولاً صندلی با ارتفاع 46 سانتیمتر برای اکثر مهمان ها و استفاده کنندگان راحت و رضایت بخش است.

 

با توجه به نوع غذایی که در رستوران سرو می شود، می توان نورپردازی را چنان تعریف کرد که مدت زمانی که مشتری می تواند در رستوران بنشیند تعیین گردد. مثلاً در رستوران های غذای سریع (فست فود) ضمن بهره گیری از مصالح سرد و فلزی از نورهای مستقیم پر انرژی بهره گرفته می شود؛ تا مانع این شوند که مشتری مدت زمان طولانی را در رستوران بگذارند. زیرا در این مکان ها، غذا باید سریع خورده شود و جا برای نشستن دیگر مشتریان فراهم گردد.

 

اما در رستوران های مجلل، قابلیت صرف غذا برای مدت زمان طولانی حین گفت و گو و استراحت وجود داشته و می توان تمهیداتی اندیشید که ماندگاری مشتری در رستوران را افزایش دهد. با نورپردازی ملایم محیطی و کمک لایه های مختلفی از نور که می توان اشیاء خاصی از جمله مجسمه ها و گل ها را مورد تأکید قرار داد.

 

 

-         رنگ نور در رستوران ها

 

هر نوری باید با دکور و رنگ محیط، حتی رنگ غذاها هماهنگ باشد. به طور مثال رنگ صورتی، گوشت را قرمز و طبیعی نشان می دهد و در عوض رنگ سالاد را به گونه ای دیگر، غیر طبیعی می نماید. می توان با نور آبی و سفید غذاها را خوشایندتر و بهتر نمایش داد. پس در نتیجه باید برای تأمین نور رستوران از ترکیب نورها استفاده نمود.

 

-         رستوران هتل

 

اگر رستوران در مجاورت استخر یا ساحل دریا واقع شده باشد، نورهای پراکنده و منعکس شده از سطح آب چنان اثر خواهد کرد که گویی فاصلۀ میان آب دریا با رستوران کوتاه شده است. مهم ترین ویژگی نورپردازی در یک رستوران، توانایی آن در خلق حس و حال یا محیطی دلخواه است که اغلب با طراحی و دکوراسیون داخلی رستوران همراه می باشد. در نورپردازی فضای رستوران پیشنهادهای زیر مطرح می گردد.

1-    استفاده از چراغ های رومیزی که بر روی هر میز، ثابت قرار دارد. این چراغ روشنایی هم تراز چشم ایجاد می کند. علاوه بر آن، وجود ریتمی از میزهای دارای چراغ های برجسته بر جنبۀ زیبایی کل فضا می افزاید.

 

2-    برای حفظ مضمون چراغ های رومیزی، چراغ های مشابه آن را در طول بالای پیشخوان می توان زاویه دار و یا از چراغ های آویزی تزئینی بر فراز پیشخوان استفاده نمود.

 

3-    برای روشن ساختن راهرو از چراغ های توکار نقطه ای استفاده شود؛ که محیط را کم نور و دراماتیک نگه دارد.

 

4-    استفاده از چراغ های سقفی توکار در سقف برای ایجاد نور محیطی فضا

 

5-    استفاده از لوستر و آویزهای دکوراتیو در فضای مرکزی سالن، جهت روشنایی محیطی

 

6-    استفاده از نورهای رنگی مخفی در کنسول های سقف کاذب در دکوراسیون رستوران

 

-         نکاتی در مورد سیرکلاسیون در فضای رستوران

 

فضای دسترسی به میز و صندلی ها از طریق مسیرهای عبوری باید دارای عرض حداقل 90 سانتیمتر باشد که به پیرو آن فاصله ای معادل 185 سانتیمتر بین دو ردیف میزهای موازی را می طلبد. عرض مسیرهای عبوری همچنین باید فضای لازم جهت نشستن مشتری ها در پشت میزها را در بر بگیرد. در پشت هر صندلی باید حداقل 15 سانتیمتر فضای باز وجود داشته باشد تا امکان بیرون کشیدن صندلی برای نشستن و برخاستن از پشت میز فراهم گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.