ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

معرفی انواع سیستم های تهویه مطبوع

 

سیستم فن کویل با هوای تازه مستقیم از خارج

 

فن کویل وسیله متداولی درایران می باشد این سیستم بارسرمایی وگرمایی فضا را تماما بوسیله فن کویل تامین میکند هوای تازه بوسیله دریچه ای که درپشت آن تعبیه می شود تامین می گردد.

بیشترین حسن این سیستم امکان کنترل دمای هر فضا بطورجداگانه است.

 

این سیستم معمولا برای فضاهای اداری و مسکونی با زیربنای کم که درآن مسئله تامین هوای تازه از اهمیت چندانی برخوردار نباشد کاربرد دارند.

  

 

صرفنظر از نکات عمومی مربوط به فن کوئل و  هود آشپزخانه صنعتی 

 این سیستم امکان کنترل دمای داخل فضاها را دارد، بعلت قابل کنترل بودن دمای داخل میتوان دمای داخل را به دلخواه برای استفاده کنندگان مختلف انتخاب کرد.

دراین سیستم هوای تازه مورد نیاز فضاها قابل کنترل نیست و به فشار هوای خارج و جهت باد بستگی دارد، هوای تازه ورودی را نمیتوان به حد مورد نیاز تصفیه نمود مگر اینکه این عمل بطور مکانیکی صورت گیرد.

                    

 

سیستم فوق عملا برای فضاهای اداری ویا تجاری که به تصفیه هوای تازه حساس نبوده و مقدار هوای تخلیه درآنها نسبتا کم باشد کاربرد دارد.

چنانچه از لحاظ اقتصادی این سیستم با سیستم فن کوئل با توزیع هوای مرکزی مقایسه شود(برای مقایسه فضاهائیکه درآنها سطوح زیادی با فن کوئل تهویه میشود) تفاوت زیادی از لحاظ سرمایه گذاری اولیه، مخارج نگهداری ، انرژی مصرفی ندارد و اختلافها ناچیزاست.

 دراین سیستم چنانچه هوای تازه مستقیما به پشت فن کوئل هدایت شود احتمال یخ زدگی کویل فن کوئل درزمستان درزمانیکه فن کوئل کارنمیکند زیاد است.

 امکانات اجرایی و عملی در این سیستم ( شاهرخی)  درصورت استفاده از فن کوئل سقفی و یا کانالی از لحاظ هدایت هوای تازه تصفیه آن خیلی زیاد میباشد.

 

 

سیستم کولرگازی و رادیاتور

 

درکولرگازی باتوجه به فرآیند تغییر فازسرمایش ایجاد می گردد. کولرگازی امکان کنترل دمای فضاهای کوچک و متوسط را درتابستان دارد.

 کولرگازی پنجره ای را فقط درفضاهایی می توان نصب کرد که حداقل دارای یک دیوار خارجی باشند لذا محدودیت نصب کولرگازی پنجره ای میبایست مدنظر قرارگیرد.

 همچنین کولرهای گازی دوتکه عموما با توجه به لوله کشی درفضاهای مختلف قابل نصب می باشد.

درزمستان نیزآبگرم توسط لوله به رادیاتورهای مستقر درفضا رسیده و فضای مورد نظر گرم خواهدشد.

 

  معایب کولرگازی بشرح زیراست:

 

-عدم استفاده برای فضاهای بزرگ

 

-محدودیت محل نصب

 

-مصرف برق زیاد

 

-عدم تصفیه هوا تا حدمورد نیاز

 

-کوتاه بودن عمرکولرگازی

 

-سروصدای ناشی ازکارکرد دستگاه(کولرگازی درداخل فضا قرارمی گیرد)

 

-عدم کنترل رطوبت داخلی فضا درتابستان و زمستان

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.