ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

انواع چیدمان های آشپزخانه

 

اکنون به انواع چیدمان ها میپردازیم

 

چند نوع چیدمان داریم که به اختصار به دو مورد آن میپردازیم:

 

 

 - چیدمان یک خط

 

این نوع چیدمان معمولا در خانه های کوچک به کار گرفته میشود. در این چیدمان تمام لوازم آشپزخانه ووسایل آشپزی و مواد مصرفی به قسمی قرار می گیرند که به راحتی قابل دسترس می باشند. پاره ای از اوقات میتوان از پرده یا درب های کشویی برای کاهش دید بین آشپزخانه و پذیرایی استفاده کرد. همانطور که در شکل دیده میشود سینک بین یخچال و اجاق گاز قرار می گیردکه برای تمییز کردن راحت تر است. در این چیدمان فضای پیشخوان دردو طرف اجاق قرار می گیرد که برای ملاحظات ایمنی مهم می باشد.

 

متاسفانه با فضایی که یخچال-سینک و اجاق به خود می گیرند فضای کمی برای آشپزی باقی می ماند. در یک چیدمان خوب میتوان از یخچال یا اجاقهای کوچکتر استفاده کرد تا فضای بیشتری نصیب پیشخوان شود. افزودن میز ناهار خوری و یا دکور جزیره ای در اینجا برای افزودن فضای کاری میتواند به عنوان یک راه حل پیشنهاد شود .در حقیقت امروزه آشپزخانه تک دیواره با کابینت جزیره ای به عنوان یک چیدمان حتی در خانه هایی که کوچک نیستند ولی دارای پلان اپن هستند مرسوم شده است.

 

مزایا:

 

عالی برای فضاهای کوچک .

ادامه دادن کابینت ها تا سقف برای فضای بیشتر و حتی قرار دادن هود آشپزخانه صنعتی 

 

عالی برای آشپزخانه های اپن که بسیار مرسومند.

با یک میز جزیره بسیار کارآمد می شود.

با یک پرده یا دیوار متحرک میتوان آشپزخانه از نشیمن جدا کرد.

 

معایب:

بدون میز صبحانه.

مثلث کار رعایت نمی شود.

اگر خوب طراحی نشود کمبود فضا جدی است.

 

- چیدمان راهرویی

 

اگر هدف ما در آشپزخانه فقط آشپزی باشد آنگاه کارآمدترین چیدمان، چیدمان راهرویی است . این نوع آشپزخانه ها در کشتی ها و هواپیما ها ، جایی که فضا کم و تعداد سرویس گیرنده بالا است به کار می رود . بسیاری از رستوران ها وآشپزخانه های تجاری که آشپزها در یک فضای باریک بلند، بین لوازم آشپزخانه و پیشخوان کار می کنند

از این چیدمان استفاده می شود . علیرغم اینکه در رستوران ها به خوبی جواب می دهد در منازل دارای محدودیت است وجای حرکت و مانور به افراد نمی دهد. اگر آشپزخانه راهرویی از دو طرف باز باشد آنگاه این باعث می شود که نور بیشتری به آشپزخانه وارد شود و حس تماس بیشتری را با بقیه خانه تداعی کند.

به آشپزخانه راهرویی معمولی میتوان یک هود صنعتی  دکوراتیو به همراه کابینت های شیشه ای اضافه کرد تا حس بسته بودن فضا کاهش یابد و این در حالی است که گذاشتن اجاق و سینک در یک سمت باعث می شود که بخش کثیف و تمییز در نزدیکی یکدیگر قرار گیرند.

 

مزایا:

 

مثلث کار به طور عالی رعایت میشود.

فضای کاری زیادی  در دسترس است.

عالی برای آپاتمان های کوچک با فضای محدود.

میز کار دو طرفه با کارآیی بالا.

آشپز به راحتی در اطراف مانور می دهد.

 

معایب:

 

مشکل رفت وآمد هنگام حضور نفرات بالا.

نیاز به روشنایی و طراحی نورافشانی مناسب دارد.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.