زمانی که به فکر یک ایده و نظر خاص برای تغییر یا نوسازی کردن فضای رستوران خود می باشید تنها به فکر این نباشید که مکان آشپزخانه خود را تغییر دهید و تنها جای خود را تغییر دهید بلکه به رستورن ها و فست فودها تاپ و باکیفیت محل زندگیتان بروید و ایده و نظر تازه و نو از فضای آنان بدست آورید.
در واقع رستوران یا فست فود مکانی است که افراد جدا از هرگونه دغدغه و مشکلاتی که در زندگی روزمره به آنجا رفته تا ساعاتی را به دور از هرگونه مسئله و مشکلات و در کمال آرامش و راحتی در آن مکان وقت خود را سپری نمایند.
رستوران ها ، فست فودها و دیگر غذاخوری ها مکانی هستند که افراد ، صمیمیت ، دوستی خود را تکرار می کنند و احساس حس آرامش و دوری از تمام مشکلات را در آنجا میطلبند.
طبق گفته هایمان و آنچه را متخصصان و کارشناسان IRANHFC نیز چندین بار تکرار کرده اند اکثر مواقع انسان ها به دنبال مکانی هستند تا دور از دغدغه ها و مشکلات بیرون از آن فضای خود باشند تا بتوانند به افکار خود بیندیشند در آرامش کامل به سر برند و کسی و چیزی باعث آزرده خاطر شدن آن ها نشود.
چند نمونه ایده برای طراحی دکوراسیون به شما در این مطلب ارائه می دهیم :
استفاده از لامپ ها و چراغ های نارنجی همیشه ایده خوب و قابل ستایشی در دکوراسیون رستوران می باشد. این نوع نورپردازی و طراحی دکوراسیون نشان دهنده این است که لامپ ها و چراغ های نارنجی در هر مکانی قابل استفاده می باشد و در واقع اگر رستوران یا فست فودی با این نوع نور مورد پسند و قابل قبول به نظر نرسد غیر ممکن است.
از دیوار های منقش یا طراحی شده استفاده نمایید ، اینگونه از طراحی ها بسیار جذاب بوده و غوغا خواهد کرد. حال می توان اینگونه از دیوارها را مطابق با نوع طراحی دکوراسیون و نوع غذای ارائه داده شده خود هماهنگ سازید و با الگوهای رنگی هم شکل و هم سو سازی نمایید.
می توانید از قفسه های باز برای طراحی و تزئین دکوراسیون فست فود یا رستوران خود کمک بگیری و می توان در این قفسه از وسایل و اشیا تزئینی و دکور استفاده نمود و یا می توان از انواع ادویه جات ، سس های مختلف ، انواع طعم دهنده و انواع ظروف خاص که باعث شود توجه مشتری را به خود جلب نماید و برایشان چنین کاری تازگی داشته باشد.
تنها از کاشی های ساده و بی روح استفاده ننماید، اگر شما از کاشی های طرح دار و رنگی استفاده نمایید جلوه خاص و زیبایی به رستوران یا فست فود شما خواهد داد.
از صندلی های رنگی و زیبا استفاده نمایید چون یکی از راه های جلب توجه برای مشتری میز و صندلی یک فست فود و رستوران است و اهمیت خاصی هم در طراحی ایفا می کند و هم در رضایت مشتری . برای شاد کردن فضای رستوران یا فست فود و روح بخشیدن به از صندلی های رنگی استفاده نمایید. در واقع هم می توان در یک فست فود یا رستوران بین میز و صندلی و دیوارهای آن مکان یک هارمونی بسیار زیبایی ایجاد کرد.
می تواید در زیبا سازی فست فود یا رستوران خود از آثار هنری زیبا و جذاب کمک بگیرید. در واقع همچین مکان های نیاز به این آثار دارد تا حس زیبایی و دلنشینی را به مشتریان القل کند.
ایده های برای طراحی دکوراسیون فست فود و رستوران :
گل و گیاه را در طراحی دکوراسیون رستوران داخلی فست فود یا رستوران خود دست کم نگیرید و آن ها را نادیده نگیرید. گیاهان روح و زندگی و نشاط بخش مکان مورد نظر می باشد. گیاهان راه نفس کشیدن را آزاد می کنند و ریه ها را پاک می کنند.
در یک کافه تریای کارخانه ای یا اداری، میزها و صندلی ها با اندازه و طرحی استاندارد، رنگ آمیزی و نورپردازی می شوند؛ اما در رستوران های مجلل فضاسازی به نحوی است که مشتری تمایل دارد زمان بیشتری را در رستوران سپری کند. طراحی داخلی فضای رستوران باید بسیار راحت و دلپسند باشد. ارائۀ خدمات در رستوران های مجلل اغلب بسیار رسمی است. این حس از طریق دو ر، نحوۀ پوشش کارمندان و شیوۀ خدمت رسانی به مشتریان القاء می گردد.
- تقسیمات فضایی رستوران
به طور کلی برای دکوراسیون رستوران یک فضای مهمانپذیر، از نوع غذاخوری شامل ریزفضاهای زیر می باشد.
1- فضاهای خصوصی: شامل سردخانه، آشپزخانه، انبار، تأسیسات، فضای آماده سازی و سرو غذا، اتاق استراحت، تعویض لباس، ورودی کارکنان
2- فضای میانی: راهرو، اتاق مدیر، اتاق جالباسی، سرو سرویس
3- فضای عمومی: ورودی اصلی، صندوق، میز و صندلی ها، سرویس های بهداشتی و محل بازی کودکان
برای اینکه فرد استفاده کننده بتواند به راحتی غذا صرف کند، نیازمند میزی است که تقریباً دارای 60 سانتیمتر عرض، 40 سانتیمتر عمق می باشد. در مجموع، عرض 85-80 سانتیمتر برای میز مناسب می باشد. میز گرد و شش ضلعی با قطر 120-90 سانتیمتر برای 4 نفر ایده آل می باشد. معمولاً صندلی با ارتفاع 46 سانتیمتر برای اکثر مهمان ها و استفاده کنندگان راحت و رضایت بخش است.
با توجه به نوع غذایی که در رستوران سرو می شود، می توان نورپردازی را چنان تعریف کرد که مدت زمانی که مشتری می تواند در رستوران بنشیند تعیین گردد. مثلاً در رستوران های غذای سریع (فست فود) ضمن بهره گیری از مصالح سرد و فلزی از نورهای مستقیم پر انرژی بهره گرفته می شود؛ تا مانع این شوند که مشتری مدت زمان طولانی را در رستوران بگذارند. زیرا در این مکان ها، غذا باید سریع خورده شود و جا برای نشستن دیگر مشتریان فراهم گردد.
اما در رستوران های مجلل، قابلیت صرف غذا برای مدت زمان طولانی حین گفت و گو و استراحت وجود داشته و می توان تمهیداتی اندیشید که ماندگاری مشتری در رستوران را افزایش دهد. با نورپردازی ملایم محیطی و کمک لایه های مختلفی از نور که می توان اشیاء خاصی از جمله مجسمه ها و گل ها را مورد تأکید قرار داد.
- رنگ نور در رستوران ها
هر نوری باید با دکور و رنگ محیط، حتی رنگ غذاها هماهنگ باشد. به طور مثال رنگ صورتی، گوشت را قرمز و طبیعی نشان می دهد و در عوض رنگ سالاد را به گونه ای دیگر، غیر طبیعی می نماید. می توان با نور آبی و سفید غذاها را خوشایندتر و بهتر نمایش داد. پس در نتیجه باید برای تأمین نور رستوران از ترکیب نورها استفاده نمود.
- رستوران هتل
اگر رستوران در مجاورت استخر یا ساحل دریا واقع شده باشد، نورهای پراکنده و منعکس شده از سطح آب چنان اثر خواهد کرد که گویی فاصلۀ میان آب دریا با رستوران کوتاه شده است. مهم ترین ویژگی نورپردازی در یک رستوران، توانایی آن در خلق حس و حال یا محیطی دلخواه است که اغلب با طراحی و دکوراسیون داخلی رستوران همراه می باشد. در نورپردازی فضای رستوران پیشنهادهای زیر مطرح می گردد.
1- استفاده از چراغ های رومیزی که بر روی هر میز، ثابت قرار دارد. این چراغ روشنایی هم تراز چشم ایجاد می کند. علاوه بر آن، وجود ریتمی از میزهای دارای چراغ های برجسته بر جنبۀ زیبایی کل فضا می افزاید.
2- برای حفظ مضمون چراغ های رومیزی، چراغ های مشابه آن را در طول بالای پیشخوان می توان زاویه دار و یا از چراغ های آویزی تزئینی بر فراز پیشخوان استفاده نمود.
3- برای روشن ساختن راهرو از چراغ های توکار نقطه ای استفاده شود؛ که محیط را کم نور و دراماتیک نگه دارد.
4- استفاده از چراغ های سقفی توکار در سقف برای ایجاد نور محیطی فضا
5- استفاده از لوستر و آویزهای دکوراتیو در فضای مرکزی سالن، جهت روشنایی محیطی
6- استفاده از نورهای رنگی مخفی در کنسول های سقف کاذب در دکوراسیون رستوران
- نکاتی در مورد سیرکلاسیون در فضای رستوران
فضای دسترسی به میز و صندلی ها از طریق مسیرهای عبوری باید دارای عرض حداقل 90 سانتیمتر باشد که به پیرو آن فاصله ای معادل 185 سانتیمتر بین دو ردیف میزهای موازی را می طلبد. عرض مسیرهای عبوری همچنین باید فضای لازم جهت نشستن مشتری ها در پشت میزها را در بر بگیرد. در پشت هر صندلی باید حداقل 15 سانتیمتر فضای باز وجود داشته باشد تا امکان بیرون کشیدن صندلی برای نشستن و برخاستن از پشت میز فراهم گردد.
مهم نیست دغدغه ای نسبت به اقتصاد مردم را داشته باشید و یا اینکه ایا از شما خرید خواهند کرد یا نه. بسیاری از مردم هنوز که هنوزه لذت غذا خورد در یک فست فود و یا رستوران با چیز دیگری عوض نخواهند کرد و حتی برای آنان نیز مقرون به صره می باشد.
راه اندازی فست فود و دکوراسیون رستوران و شروع به فعالیت ممکن است چیزی باشد که شما در ذهن خود می پرورانید اما باید دانست که این تفکرات یک تفکر و سرمایه گذاری بلند پروازانه را نیازمند می باشد. برای موفقیت در چنین زمینه های باید چند چیز را در ذهن خود نگه دارید.
باید در ابتدا اطمینان حاصل کنید که شما به اندازه کافی سرمایه برای راه اندازی فست فود و یا حق رای دادن دارید و یا سرمایه نقدی برای راه اندازی و حفظ آن فست فود به مدت حداقل ۲ سال را دارا باشید. باید گفت که شما نیاز دارید تا سرمایه شناوری برای این کسب و کار باید در اختیار داشته باشید و بعد وارد آن شوید تا با شکست مواجهه نشوید.
شما باید قادر به ساخت و ساز ، هزینه اجاره ، بیمه کارکنان ، تجهیزات ، لوازم مورد نیاز ، مواد غذایی ، حقوق کارمندان ، تبلیغات و دیگر مسائلی که در هنگاه راه اندازی یک فست فود ممکن است گریبانگیرتان شود باشید. از آنجا که شاید نیاز باشد برای راه اندازی فست فود درخواست وام را نیز دهید و از بانکهای مربوطه به هر طریقی نیز وام های را دریافت نمایید در اینصورت باید قادر به بازپرداخت این وام ها و دیگر هزینه های ماهیانه باشید.
باید در مورد قوانین منطقه بندی محله احداث فست فود ، کدهای سلامت ، ترکیب و دریافت مجوز کسب و کار ، نوشتن طرح کسب و کار خوب و ویژگی های بلند مدت و اهداف کوتاه مدت و هزینه های دیگر بیندیشید.
اگر شما برای شروع و راه اندازی فست فود مستقل تصمیم دارید باید بدانید که چه مفهومی را بدانید و در نظر بگیرید. شما در رقابت سختی که شناخته شده است و محبوب می باشد قرار گرفته اید بنابراین شما نیاز دارید تا با چیزی که باعث می شود شما دست به رقابت بزنید مبارزه نمایید.
همچنین شما باید تصمیم بگیرید که چه نوع مواد غذایی سریعی را در فست فود خود عرضه نمایید و به مشترین خود خدمات رسانی کنید. بطور مثال شما می خواهید تمرکز خود را روی پیتزا یا سوخاری و یا برگر بگذارید.
توسعه ما به شما به منوی می باشد که به سادگی قابل درک و فهم باشد تا با یک قیمت رقابتی و یک کیفیت خوب بتوانید جذب مشتری نمایید. شما ممکن است بخواهید در یک منو ترکیبات مختلفی را بگنجانید که آن هم نیازمند تفکر و اندیشه فراوان است.
در ابتدا باید برای جذب کارمندان با آنان مصاحبه ای انجام شود تا برگزیده های ااین مصاحبه برای کار دعوت گردند. باید بگوییم که اگر شما توانایی مدیریت یک فست فود را ندارید یا نمی خواهید مدیریت کنید باید به فکر جذب و استخدام فردی کنید که در این کار تجربه داشته و خبره می باشد.
تمام تلاش خود را انجام دهید تا مناسب ترین کارمندان و پرسنل را برای فست فود خود انتخاب کنید مخصوصا اگر قرار نیست که خود مدیریت کنید به دنبال فردی با تجربه باشید که قبلا در اینگونه از کسب و کارها تجربه کافی را داشته و به موفقیت های بزرگی نیز دست یافته است.
دغدغه ی راه اندازی فست فود :
در صنعت فست فود و دکوراسیون رستوران که یک صنعت و بازار رقابتی است می توان با ارسال آگهی ، تبلیغات در جاهای مختلف و رویدادهای تبلیغاتی و … به رقابت پرداخت و با ارائه خدمات مناسب برای فست فود خود جذب مشتری نمود.
فست فود ها با دادن خدمات سریع و بدون کم و کاستی یک گزینه مناسب و محبوب برای غذاخوری می باشند. انجام این فعالیت برای آنان آسان نیست..
عوامل کلیدی در راه اندازی فست فود :
موفقیت اساسی در راه اندازی ، صنعت و کسب و کاری مانند فست فود نیازمند تسلط بر پارامترهای مختلف از جمله غذاخوری مناسب و دکوراسیون رستوران و عالی می باشد. مشتریانی که به یک کسب وکاری..
دغدغه ی راه اندازی فست فود :
مهم نیست دغدغه ای نسبت به اقتصاد مردم را داشته باشید و یا اینکه ایا از شما خرید خواهند کرد یا نه. بسیاری از مردم هنوز که هنوزه لذت غذا خورد در یک فست فود و یا رستوران..
مدیر یک فست فود یا رستوران :
شرح وظایف :
مدیر یک فست فود یا رستوران در اصل یک مدیر در حوضه کسب و کار تجاری می باشد ، با مسئولیت نهایی برای حفظ موفقیت مالی و سوددهی که یک خروجی خاصی را تولید و در..
چرا یک فست فود به طراحی دکوراسیون داخلی نیاز دارد ؟
طعم غذا اولین چیزی می باشد که شما از نظر مواد غذایی به آن فکر می کنید ولی مغز سیگنال های که از طریق مشاهدات و بینایی به آن می رسد سرعت و عکس..
عناصر موثر در طراحی دکوراسیون فست فود
چند عنصر در طراحی فست فود وجود دارد :
سایه ها و نورپردازی :
نور را می توان برای طراحی و ایجاد محیط های مختلفی در فست فود به کار گرفت. سایه ها و به کارگیری انواع چراع های مختلف می تواند ویژگی های..
ایده های برای طراحی دکوراسیون فست فود و رستوران :
زمانی که به فکر یک ایده و نظر خاص برای تغییر یا نوسازی کردن فضای رستوران خود می باشید تنها به فکر این نباشید که مکان آشپزخانه خود را تغییر دهید و..
انواع نور پردازی در فست فود :
نور پردازی نقش پر اهمیتی در طراحی دکوراسیون رستوران داخلی و جذب مشتری برای یک فست فود دارد. نورپردازی می تواند یک فست فود را زیبا،جذاب،دلنشین و پر احساس و یا کسل کننده،نا..
نوآوری در دکوراسیون فست فود
نوآوری خواهان صرف مدتی زمانی برای این کار است تا تقریبا به آن سطحی که مد نظرز خودمان است برسد. در یک فست فود به فرض مثال از تغییر در وعده های غذایی و سبک چیدمان منو یا..
سلام بنده تورج امین فر هستم و در این مقاله قصد دارم نقش مهم دکوراسیون را در رستوران ها و فست فود ها بیان کنم .
نقش دکوراسیون در رستوران
یکی از آرزوهای من این است که اگر موقعیتش را داشته باشم یک کافه یا رستوران کوچک راه اندازی کنم و فکر می کنم خیلی از شما عزیزانی که این مقاله را می خوانید در این آرزو با من هم نظر هستید . اما اگر مایل نیستید که کافه یا رستورانی برای خود داشته باشید ، مطمئن هستم که حداقل دوست دارید گاهی در یک جای خوب که به شما حس آرامش می دهد چیزی میل کنید.
رستوران کوچک
اما سوال اینجاست که این حس آرامش دکوراسیون رستوران را چگونه در کافه یا رستوران یا فست فود پدیدار کنیم !؟
فضای بصری و نمایشی رستوران به چه میزان برای شما مهم است ؟
دکوراسیون رستوران ایرانی
رستوران تنها محلی برای پخت و پز و خوردن نیست ، بلکه یک اتاق چند منظوره می باشد. رستوران فضایی است که غذاهایی خوش طعم در آن تهیه و سرو می شود، و همچنین فضایی برای گفتگو و دور همی های دوستانه و یا جشن ها است پس در اصل یک اتاق مهمانی است.
چه باور داشته باشید و چه باور نکنید ما به این نتیجه رسیده ایم که غذا و دکوراسیون رستوران خیلی بیشتر از سرویس دهی رستوران روی تجربه مشتریان تاثیر میگذارند.
اهمیت غذای خوب بر کسی پوشیده نیست، اما در کمال تعجب، بسیاری از همکاران و مشتریان بنده ، اهمیت محیط و دکوراسیون را در سرو غذا باور ندارند.
دکوراسیون رستوران ایتالیایی
به نظرم برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید دکوراسیون یک رستوران چقدر روی درک ما از غذایی که در آن رستوران سرو میشود تاثیر میگذارد. رستوران کوچکی در ایتالیا این موضوع را با تغییر دکوراسیونش ثابت کرد. آنها یک محیط عادی ایتالیایی را با استفاده از رومیزیهای قرمز و سفید + پرچم ایتالیا + منو به زبان ایتالیایی و دیگر نشانههای مدیترانهای به وجود آوردند. اگرچه محتویات منوی ایتالیایی با منوی عادی کاملا یکسان بود، تمام غذاها در این محیط ایتالیایی، به نظر ایتالیاییتر میآمدند. در محیط جدید، مشتریها دسرهای بیشتری از زمان عادی میل میکردند درنتیجه رفتارشان هم ایتالیاییتر شده بود و علاقه بیشتری به غذاهای سنتی ایتالیایی نشان می دادند.
دکوراسیون رستوران
دکوراسیون خوب در رستورانها مزایای دیگری هم دارد. در یک مطالعه نشان داده شد که مشتریها در یک محیط زیبا، کمتر به اشتباهات سرویسدهی یکباره اهمیت میدادند. اما آنها کنترل بیشتری هم نسبت به مشکلات داشتند در مقایسه با حالت عادی و در مقابله با مشکلات اساسی سرویسدهی، نارضایتی بیشتری از خودشان نشان میدادند؛ به عبارت دیگر، در یک محیط زیبا و خوشایند، انتظارات مشتریها از سرویسدهی بالاتر از حالت عادی بود. یک محیط زیباتر و بهتر، به مشتریها حس بهتری از پاسخگویی، قابل اعتماد بودن، اطمینان و یکدلی میداد، یعنی به درک بهتر از سرویس کمک میکرد.
دکوراسیون پیتزا فروشی
انتخاب رنگ برای رستوران چیزی است که شما سالها میتوانید سر انتخاب آن بحث کنید. مطالعات نشان میدهد که به طور کلی افراد جوان رنگهای روشن و رنگهای قوی را ترجیح میدهند. اما بزرگسالان بیشتر اوقات ترجیح میدهند تا غذایشان را در فضایی میل کنند که رنگهای ضعیف و رنگهایی که ترجیحا خیلی به چشم نیایند داشته باشد.
دکوراسیون کافی شاپ
یک مثال جالب دیگر در مورد اینکه انتخاب رنگ چقدر تاثیر گذار است، این است که کسانی که قهوه را از قوری آبی میل کردهاند گفتهاند قهوه ملایم و کسانی که همان قهوه را از قوری قهوهای میل کردهاند گفتهاند قهوه قوی است. طبق نظر مشتریها، بهترین قهوه با طعم قوی و معطر قهوهای بوده است که از قوری قرمز رنگ نوشیدهاند.
دکوراسیون قهوه خانه
زمانی که یک رنگ به شکل کاملأ اصولی و قابل قبول وارد یک محیط بی روح غیرقابل تحمل بشود بطور شگفت انگیزی آن فضا را دلنشین و قابل تحمل خواهد کرد حتی ممکن است با یک تکه چوب کوچک تزیینی به فضایی زیبا تبدیل کرد که این حقیقت نشان دهنده قدرت رنگ بر فضاها و تأثیر آن بر یک مکان بی روح و سرد است .
از دیگر عوامل مهم در طراحی دکوراسیون رستوران نورپردازی است. خوردن غذا در فضایی که نور کم دارد مصرف غذا را کاهش میدهد در صورتی که فضایی که نورپردازی قوی و پرنوری دارد باعث میشود تا مشتریان بیشتر شوند و مصرف غذا و انرژی خود مشتریان بالاتر برود. این دقیقا کاریست که معمولا رستوران های فستفود انجام میدهند. البته توجه داشته باشید که این موارد مخصوص رستورانها هستند و برای کافهها و جاهای دنج نتیجه معکوس خواهد بود !
نورپردازی رستوران
تحقیقات جالبی درباره تاثیرات موسیقی بر روی رفتار مشتریان رستوران نشان میدهد هرچه موسیقی سریعتر باشد سرعت غذا خوردن بالاتر است. و همین امر باعث میشور تا مشتریان زمان کمتری را در رستوران سپری کنند. این دقیقا کاری است که فستفودها انجام میدهند. گرچه جدیدترین تحقیقات نیز نشان می دهد اگر مشتریان از موسیقی لذت ببرند در رستوران پول بیشتری برای خوردنی و نوشیدنی صرف میکنند.
دکوراسیون فست فود
تمام اجزای طراحی داخلی و دکوراسیون رستوران در رفتار و خلقیات مشتری تاثیر دارند. از پرده و رنگ سرامیک کف رستوران گرفته تا بارزترین چیزها. طراحی داخلی مناسب رستوران تا حدی زیادی نیز در رضایت مشتری از طعم غذا تاثیر گذار است. برای کسانی که میخواهند یک رستوران موفق از هر لحاظ داشته باشند واجب است که به ریزترین نکات دقت کنند.
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
در این مطلب به صورت خیلی کلی از طراحی داخلی و فضای رستوران صحبت کردیم اما از همه اینها مهمتر دکوراسیون و چیدن تجهیزات اصلی رستوران است ، از جمله تجهیزات آشپزخانه صنعتی مثل تاپینگ یا خط سلف سرویس که جلوی دید مستقیم مشتریان است و غذا ها هم درون آن است . در صورتی که این تجهیزات زیبا ، شکیل ، تمیز و مناسب با دکوراسیون کلی رستوران یا فست فود باشند نه تنها مشتریان راضی تر خواهند بود بلکه میل و اشتهای آنها نیز بالاتر خواهد رفت و حتی بحث مشتریان با یکدیگر در ارتباط با فضایی که شما برای سرو غذا در اختیار آنها قرار داده اید مثبت خواهد بود که متعاقبا این امر در آینده موفق تر کسب و کار شما تاثیر به سزایی خواهد داشت.
هویت و اعتبار هر مکان دکوراسیون آن می باشد پس از کمترین فضا بهترین استفاده را بفرمایید و به اهمیت دکوراسیون و طراحی بصری محیط ایمان داشته باشید.
به یاد داشته باشید که باید ظاهر و حال و هوای رستوران شما احساس راحتی و آرامش را به مهمانانتان منتقل کند.
تورج امین فر