گرما ، بخار ، دود و بوی حاصل از فرایند پخت و پز در آشپزخانه و آلاینده های محیط های صنعتی می بایست به صورت تهویه مناسب دفع شوندکه برای ارائه سیستم تهویه استاندارد ، نوع آلایندگی و محیط کار باید مشخص گردد.
مکانی که تهویه درآن صورت می گیرد شامل دو بخش می باشد :
1- آشپزخانه ( منازل مسکونی )
2- آشپزخانه ( رستوران ها ، هتل ها ، بیمارستان و ... ) و مکان های صنعتی ( کارخانه ، کارگاه و ... )
- هود های مورد استفاده در این بخش کوچک بوده و ببیشتر مواقع به صورت دیواری بر روی اجاق گاز نصب می شود و مکش هوا نیز توسط هواکش های برقی مخصوص تصفیه شده و به داخل آشپزخانه بر می گردد یا از طریق کانال به بیرون هدایت می شود.
- در این بخش هود آشپزخانه صنعتی در فاصله مناسبی در بالای دستگاه صنعتی یا اجاق پخت و پز در ابعاد دستگاه مورد نظر پس از کارشناسی مهندسین شرکت ساخته شده و نصب می گردد.
در موارد آشپزخانه درون هود صافی هایی تعبیه می شود تا از ورود چربی و مواد آلاینده به داخل کانال و دستگاه مکنده ( اگزوز فن ) جلوگیری نماید همچنین در مورد هود های صنعتی و آزمایشگاهی نیز با توجه به آلایندگی و نوع فعالیت دستگاه ، فیلترهایی برای تصفیه تعبیه می گردد.
سیستم تهویه در این مرحله به دو صورت طراحی می شود که فقط هوای بالای اجاق و دستگاه صنعتی را به بیرون هدایت نماید و یا علاوه بر ان هوای محیط کار را نیز تهویه نماید.
جنس مصالح مورد استفاده :
- چراغ های نور افکن ضد آب .
- سیم نسوز و کلید واتر پروف .
-انواع ورق استیل ، ورق آلومینیوم و آبکاری شده ، ورق گالوانیزه .
-کانال گرد و چهارگوش و کانال های خرطومی برزنتی ، آلومینیوم و pvc .
-قوطی های آهنی ، قوطی استیل و قوطی آلومینیوم .
-عایق پشم سنگ ، عایق پشم شیشه و ... .
-هواکش گردان بادی ، بادزن برقی در shahrokhi
-اگزوز فن ( سانتریفیوژ ) .
v