در گذشته ای نه چندان دور قبل از بوجود آمدن مفهوم طراحی داخلی، فضاهای داخلی قسمتی از تولید ساختمان محسوب می شد.
با ورود مفاهیم جدیدتری همچون استفاده بهینه از فضا، شاخه ای به نام معماری داخلی شکل گرفت.
معماری داخلی با در نظر گرفتن فضاهای داخلی خود به شاخه های تخصصی تری همانند طراحی داخلی تقسیم شد.
زندگی مدرن، تقاضا برای فضاهای بهینه تر، رشد روز افزون متریال های مدرن، و … همه و همه باعث بوجود آمدن مفهومی به نام طراحی دکوراسیون داخلی شد.
طراحی دکوراسیون داخلی ودکوراسیون فروشگاه با تکیه بر زندگی افراد، روحیات، میزان فضای موجود، و دیگر ابعاد با هدف راحتی افراد شکل گرفت.
معماری از گذشته در زندگی ایرانیان وجود داشته است که این را می توان در بناهای تاریخی به وضوح دید. اما این علم با نگرشی نوین در قرن 19 در جهان مطرح شد.
تعاریف متعددی برای طراحی داخلی وجود دارد اما تمامی تعاریف بیانگر این دو موضوع هستند: راحتی افراد با مدیریت فضاها، استفاده بهینه از فضا با حداقل منابع.
قبل از شروع به طراحی داخلی نیاز به مشاوره طراحی دارید، طراحی داخلی از طراحی چیدمان آغاز شده و شامل طراحی نورپردازی نیز می شود.
دکوراسیون مغازه – از ایده تا اجرا
تغییرات در دکوراسیون مغازه برای جذب مشتریان بیشتر امری بی بدیل است. شاید برای شروع این تغییرات کمی اطلاعات همانند این که یک دکور مغازه چه قدر هزینه دارد؟ چه قدر زمان می کشد تا دکوراسیون مغازه آماده شود؟ چه نوع طرحی مناسب فضای داد و ستد شما است؟ و … نیاز داشته باشید. برای انجام دکوراسیون مغازه نیاز به علم و تجربه در کنار یکدیگر است. علم به تنهایی فقط فضایی زیبا به وجود خواهد آورد و غیر کاربردی و دکوراسیون تجربی بیشتر بر روی استفاده بهینه از فضا تمر کز دارد و نه زیبایی.
برای داشتن یک دکور مناسب برای مغازه و فروشگاه، ابتدا می بایست فضای موجود با توجه به نوع کاربرد فروشگاه طراحی شود. در طراحی داخلی مغازه ، ابتدا پلان موجود در نظر گرفته می شود، و با توجه به اطلاعات اولیه در مورد تعداد و تنوع محصولات ، میزان نور مورد نیاز و تعداد مشتریان و … فاز اول طراحی آغاز می شود. طراحی داخلی مغازه ایده آل می بایست هم زیبایی و هم کاربرد یک دکور خوب را در نظر بگیرد.
طراحی دکوراسیون مغازه کمی با طراحی دیگر فضاها همانند اداری و مسکونی متفاوت است. شما باید علاوه بر نیازهای صاحب مغازه ، نیازهای مشتریان را نیز در نظر بگیرید. نور پردازی باید به گونه ای باشد که جلوه خاصی به محصولات بدهد، فضا باید راحتی مشتریان را بوجود آورد. حتما طراح باید تجربه و شناخت کافی نسبت به فضاهای تجاری را داشته باشد. طراح باید دسترسی به ویترین برای نظافت راحت ا در نظر بگیرد، فضای ورود و خروج را به گونه ای طراحی کند که مشکلی برای ورود و خروج افراد به وجود نیاید و … موارد بسیار دیگری که یک طرح را با طرح دیگر متمایز می کند.
هزینه دکوراسیون فروشگاه بر اساس نوع طراحی برآورد می شود، این بدین معناست که ابتدا باید فاز طراحی به صورت کامل انجام شود سپس می توان به صورت ریز به ریز برآورد های لازم را انجام داد. هزینه نهایی متشکل از کف مغازه، سقف، نورپردازی، نوع چوب طبقات، شیشه ها، یراق آلات، و برند تمامی اجناس در نظر گرفته شده، می شود.
زمان اجرای دکوراسیون مغازه نیز ارتباط مستقیمی با نوع طراحی آن دارد. در تغییر دکوراسیون نمی توان مدت زیادی مغازه را تعطیل نمود، به همین خاطر قبل از شروع، حتما با یک طراح و مجری خوب مشاوره کنید. شما می توانید با روش های مختلفی ای تغییرات را مدیریت کنید تا در کمترین زمان ممکن دکوراسیون مغازه شما انجام شود.
در انتخاب متریال ها حتما دقت کنید، دکوراسیون مغازه چیزی نیست که بتوان هر ساله انجام داد، بنابراین از متریال هایی استفاده کنید که علاوه بر زیبایی طول عمر مناسبی هم داشته باشند.