ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

کشتی کانتینری

 

کشتی کانتینری سلول بندی شده (Cellular Containr Ship)

 

در این نوع کشتی ها با استفاده از تقسیم انبار کشتی به صورت سلول با نصب ستون های عمودی به صورت راه گاه، می توان  کانتینر ها را در درون سلول ها بارگیری کرد. معمولاً سلول ها برای جای دادن کانتینرهای ۴۰ فوتی در نظر گرفته شده اند که البته می توان ۲ کانتینر ۲۰ را در سلول یک کانتینر ۴۰ فوتی جای داد. در بعضی از کشتی های سلول بندی شده برای کانتینرهای ۲۰ فوتی، سلول های جداگانه ای در نظر گرفته شده است.

 

موارد ذیل از جمله مزیت ها این نوع کشتی ها به شمار می آید:

 

ـ هدایت و راهنمائی کانتینر توسط راه گاه های عمودی به منظور چیده شدن صحیح در انبار کشتی؛

 

ـ افزایش سرعت تخلیه و بارگیری کانتینر؛

 

ـ عدم نیاز به مهار کانتینر (Lashing) به علت وجود سلول ها؛

 

ـ سهولت تفکیک کانتینرها؛

 

ـ صرفه جوئی زمانی با توجه به عدم نیاز به مهار کانتینرها.

 

لازم به توضیح است در شناورهای (Open Top Vessel) این شیوه متداول ترین روش خواهد بود و می تواند حداکثر تعداد کانتینر را بدون تغییرات زیاد در ابعاد کشتی، بارگیری کرد.

 

●سلول بندی بالای عرشه (Cell guide above Deck)

 

در برخی از کشتی ها به منظور تسریع در بارگیری کانتینر برروی درب انبارها و بر روی انبارها از راه گاه های عمودی ثابت و متحرک استفاده شده و سلول بندی فوق عرشه ای را فرم داده اند که از نظر مزایای استفاده، همانند سلول بندی داخل انبار است ولی معمولاً چون جابه جائی پایه ها و راه گاه های عمودی مشکل و وقت گیر است، لذا اکثراً این تجهیزات بر روی عرشه ثابت شده اند ولی با درخواست مالک کشتی، می توان آنها را جابه جا، طراحی و نصب کرد.

 

●سیستم لشینگ یا مهار کانتینر (Container Lashing system)

 

شاید یکی از محدودیت های بارگیری  کانتینر بالای عرشه و درب انبارها را بتوان، مشکل مهارسازی (Lashing) کانتینرها در ردیف های دوم به بالا ذکر نمود که به سیستم بکسل (Lashing wire) خیلی بلند یا به میله های بلند و سنگین مهار (Lashing Bar) نیاز دارد. این سیستم علاوه بر افزایش هزینه نیروی کار، به صرف وقت زیاد برای مهار کانتینرها نیاز دارد و از طرفی عدم استفاده از فضای بین کانتینرها نیز از معایب این روش است. همچنین این موارد در هنگام تخلیه نیز وجود دارد و نیاز به نیروی کار و صرف زمان برای باز کردن مهارها و بازکردن اتصالات و آماده نمودن کشتی برای بارگیری مجدد نیز از دیگر عوامل است.

 

ـ یکی از روش های مهار کانتینر بر روی عرشه استفاده از Cell guide Deck یا راه گاه عمودی نصب شده بر روی عرشه است که نیاز به مهار کانتینر را رفع می سازد و موجب صرفه جوئی در نیروی کار و هزینه های دیگر و همچنین صرفه جوئی زمانی می شود.

 

ـ راه حل دیگر جهت مهار کانتینرها استفاده از Lashing Bridge یا سکوهای عمودی کم عرض است. این سکوها در فواصل بین دو انبار نصب می شوند و ضمن کاهش فضای بین دو دسته کانتینر بارگیری شده، با توجه به ارتفاعی که دارند، موجب می شوند دسترسی به کانتینرهای ردیف های بالاتر با استفاده از میله های مهار کوتاه تر امکان پذیر شود و سرعت مهار کانتینرها نیز افزایش یافته و تعداد بیشتری از کانتینرها مهار می گردند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.