ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

قطعات قفسه ها در فروشگاه ها

بازویی

 

جهت استقرار کفی اول که معمولا ۵۲ سانت میباشد از پایه ستون که توضیحا آن در بالا داده شد استفاده می گردد و برای استقرار کفی ۳۹ و ۲۶ از بازویی استفاده می گردد

این قطعات قفسه بندی به شکل های متنوعی ساخته می شوند که معرف شرکت سازنده اند ضخامت ورق در این قطعه معمولا ۵/۲ میل میباشد ومی تواند بصورت دو حالت ایستایی ساخته شود که کفی در دو حالت صاف وزاویه دار روی آن قرار گیرد

البته در انواع معمولی آن بازویی به صورت لچک ساخته شده وصرفا کفی را در یک حالت میتوان استفاده نمود بهترین بازویی حداقل از ورق ۵/۲ ودارای دو حالت ایستایی می باشد

 

پشتی

 

این قطعه صرفا جهت بسته شدن پشت قفسه کاربرد دارد وهیچگونه فشار وتحمل باری روی آن نیست به همن خاطر معمولا جهت ساخت آن از ورق ضعیف استفاده میکنند . معمولا برای ساخت پشتی از ورق ۷/میل استفاده میگردد

 

پاخور

 

این قطعه در زیر قفسه نصب شده وزیبایی خاصی به قفسه می دهد معمولا رنگ آن با رنگ جاکارتی ویا تاج هماهنگ است ضخامت این ورق معمولا با کفی برابر است وارتفاع آن بسته به طراحی شرکت تولید کننده دارد این قطعه باید قابلیت آن را داشته باشد که به راحتی از جای خود خارج شود تا بتوان به سهولت زیر قفسه را نظافت نمود

 

جاکارتی یا لیبل قفسه

 

این قطعه در انواع قفسه بندی مختلف ساخته می شود که معمولا یا آلومینیوم همراه با ورق رنگی در آن استفاده می شود ویا بصورت پلاستیک مخصوص ساخته می گردد که استفاده از آن بسته به شرکت سازنده دارد البته نوع پلاستیکی آن جدید تر می باشد زیرا در آن محل درج قیمت کالا در نظر گرفته شده است

 

انواع قفسه بندی فروشگاهی

 

در این مبحث سعی ما بر این است که شماکاربر عزیز با تجهیزات مورد نیاز یک فروشگاه آشنا شده تا به راحتی بتوانید آن تجهیزات را جهت استفاده در فروشگاه خود بکار بگیرید

 

الف) قفسه های فروشگاهی

 

قفسه بندی یکطرفه سوپری : این قفسه بصورت استاندارد شامل اجزا زیر می باشد

 

ستون

 

که از ورق آهن به ضخامت ۵/۲ میل که ارتفاع آن با احتساب پایه وپیچ رگلاژ به ۳۰/۲متر می رسد جنس این ورق می تواند از ورق معمولی ویا از ورق گالوانیزه باشد باید توجه داشت کهاگر ارتفاع از حالت استاندارد فروشگاهی فراتر رفت باید ضخامت ورق فوق بیشتر شود مثلا از ورق ۳ میل استفاده شود

 

این ستون بسته به شرکت تولید کننده آن می تواند از نوع پروفیل “ورق خم شده وپروفیل شده به صورت مستطیل ناقص ویا بصورت دو ناودانی باشد که توسط جوش به هم اتصال داده شده اند باید در نظر داشت که هر کدام از این ستونها از لحاظ کیفیت و قیمت با هم متفاوت هستند مثلا ستونهای جوشی نسبت به دیگر ستونها داری کیفیت پایین تر وقیمت ارزان تر می باشند.پانچ روی ستون می تواند بصورت پانچ دو عدی یعنی برای هر بازو یک پانچ یا بصورت پانچ یک عددی بایرای هر دو بازو یک پانچ در نظر گرفته شود بدیهی است پانچ دو عددی از لحاظ زیبایی و کیفیت کار بهتر است

 

یایه ستون

 

که محل استقرار کفی اول است که به دو صورت ساخته می شود در فرم اول یک قطعه مثل پروفیل به ستون جوش داده می شود و روی آن یک کشو پایه به صورت جداگانه قرار می گیرد و یا به وسیله جوش به آن متصل میگردد در نهایت فرم ما بصورت ال انگلیسی در خواهد آمد این فرم دارای معایبی است که می توان به ثابت شدن پایه و ناشکیل بودن آن اشاره نمودفرم دوم پایه بصورت قطعه ای جداگانه توسط ناخنی و پانچی که روی ستون قفسه بندی انجام شده است متصل میگردد در این نوع پایه از جوش استفاده نمی گردد وشکل زیباتری بکار داده میشود همچنین اندازه کفی اول را می توان با تعویض یک قطعه به راحتی تغییر داد

 

کفی طبقات

 

ساخت این کفی هابه دو صورت ۱۳ سانتی جدا گانه ویا بصورت یکپارچه ساخته می شود. اندازه این کفی ها بصورت استاندارد در ابعاد ۲۶*۹۸سانت و۴۰*۹۸ سانت و۵۲*۹۸ سانت می باشد البته باید در نظر داشت این اندازه ها ممکن است در شرکتهای تولید کننده گاهی یک یا چند سانت تغییر کند. ضخامت استاندارد در این کفیها ۸/ میل میباشد ولی برخی از شرکتها از ورق ۱ میل یا ۷/ میل استفاده میکنند ولی بصورت نرمال ضخامت همان ۸/میل می باشد

 

در کفی های ۱۳ سانتی خمی که برای هر پلیت استفاده شده است به آن استقامت می دهد و در کفی های یک پارچه این استقامت توسط ساپرتهای نقطه شده در زیر تامین شده است که معمولا برای کفی ۲۶ یک ساپرت و برای کفی ۳۹ دو ساپرت وبرای کفی ۵۲ سه ساپرت در نظر گرفته می شود باید در نظر داشت این ساپرتها بصورت امگا ساخته شده ومقاومت بالایی از لحاظ استرس خمشی و پیچشی به کفی می دهد

 

هر دو کفی ۱۳ سانتی و یکپارجه دارای مقاومت خوبی می باشند ولی از لحاظ زیبایی و سهولت در نظافت کفی های یک پارچه نسبت به کفی ۱۳ سانتی مقبولیت بیشتری دارند

 

سیستمهای برودت

 

در یخچالها و فریزرها و قفسه بندی انتقال برودت به دو روش کلی تقسیم می گردد که هرکدام کارآیی خاصی دارد این سیستمها عبارتند از انتقال طبیعی و اجباری

 

الف) انتقال طبیعی : در این سیستم انتقال برودت از اواپراتور بصورت طبیعی میباشد یعنی همیشه برودت بعلت سنگینی به طرف پایین سرازیر می باشد این نوع سیستم را می توان در بسیاری از یخچالهای سوپری ویترینی و بصورت کامل در یخچالهای قصابی مشاهده نمود

 

بصورت کلی می توان یخچالهای فروشگاهی را به دو دسته تقسیم نمود

 

الف) یخچالها و فریزرهای پرده هوا

 

ب) یخچالها و فریزرهای غیر پرده هوا

 

در نوع اول گردش هوا بصورت اجباری می باشد یعنی برودت موجود در اواپراتور توسط فن تخلیه می گردد وعمل گردش هوا انجام میگردد بطوری که فن هوای سیستم را مکیده واز لای اواپراتور عبور می دهدو هوای سرد از دهانه فن به خارج پرتاب می گردد این هوا از مسیری که برای آن انتخاب شده به تمامی طبقات یخچال ویا روی کالاهادر فریزر می رسد واز طرف دیگر همین هوا توسط سمت مکنه فن جمع شده واز لای اواپراتور گذشته ودوباره سرد شده وپرتاب میگردد باید در نظر داشت در این سیستم باید مسیرهای انتقال برودت طوری طراحی گردد گه از بیرون ریختن آن جلوگیری گردد در این طراحی نوع فن ودور آن و انتخاب سوزن اکسپنشن وقطر لوله های رفت برگشت اواپراتور بسیار مهم است زیرا اگر این کار با آگاهی لازم انجام نپذیرد دچار مشگل بزرگی خواهیم شد وبجاب آنکه استفاده مطلوب از دستگاه خود و قفسه بندی داشته باشیم آئینه دق برای ما خواهد شد

 

توصیه می کنم این نوع دستگاه را از هر مدعی نخرید

انواع یخچال و فریزر فروشگاهی

 

در صنعت ساخت یخچال وفریزر تنوع زیادی وجود دارد زیرا طرحهای زیبا و پیشرفت تکنولوژی باعث گردیده تا محصولاتی با کیفیت بالا وزیبا حاصل گردد که چشم هر انسان با ذوقی را خیره می کند. تنوع در شکل و کار آمدی سیستمها با عث گردیده تا انتخاب مشگل شود و چه بسا انتخاب نا بجا باعث اتلاف هزینه وفرصت و در نتیجه نرسیدن به هدف مطلوب که همانا به حد اکثر رساندن سود سرمایهو قفسه بندی است گردد

 

در این مبحث سعی میکنیم تا دیدگاه شما خواننده عزیز را نسبت به انواع دستگاههای مذکور وطریق ساخت آنها جلب کنیم تا در موقع انتخاب با دیدگاه روشنتری به خرید خود فکر نمایید

 

در کشور ما ساخت این سیستمها به دو صورت انجام می گردد . ساخت بصورت سنتی و ساخت بصورت تکنولوژی جدید ساخت سنتی: در این نوع ساخت استاد کار فرم محصول را می تواند به دو صورت با استراکچر و بدون استراکچر بسازد

 

در نوع ساخت با استراکچر صنعتگر ابتدا بدنه کار را با استفاده از پروفیل میسازد سپس بدنه را از ورق که معمولا ورق گالوانیزه می باشد به آن متصل می کند و مابین آن را با پلاستوفوم وچوب عایق می کند تا از هدر رفتن برودت جلو گیری نمایدسپس نمای داخلی را از ورق گالوانیزه رنگی یا استیل می پوشاند. جا نمایی اواپراتور در این نوع یخچال و فرزرها بسته به نوع آن دارد که در کف یا در بدنه یا در زیر سقف نصب می گردد. این ساخت یعنی ساخت با استراکچر بهترین نوع ساخت در مدل سنتی میباشد. وجود شاسی واستراکجر پروفیلی استقامت زیادی به این محصول داده است و می تواند سالیان زیادی برای ما کار آیی داشته باشد ساخت بدون استراکچر: در این نوع ساخت صنعتگر بدنه را فرم داده و توسط فوم وچوب آن را عایق می کند وبقیه مراحل ساخت همانند توضیحات بالا می باشد. این نوع محصول بیشتر به ساخت بازاری معرف است زیرا قیمت آن نسبت به نوع استراکچری آن پایینتر میباشد

 

توصیه میگردد تا اگر مایل به خرید از سیستمهای سنتی هستید حداقل از نوع با استراکچر و قفسه بندی آن را انتخاب نمایید

 

ساخت بصورت صنعتی وجدید: در این نوع ساخت صنعتگر می تواند به دو صورت عمل نماید

 

الف) ساخت استراکچر و متصل نمودن ساندویچ پانل به آن جهت عایق کاری جنس این پانلها از پلی یورتان می باشد که نسبت به پلاستوفوم بسیار بهتر میباشد زیرا برودت را به مراتب بهتر حفظ می کند و این عمل باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد مراحل دیگر ساخت تقریبا همانند ساخت سنتی است

 

ب) ساخت قالبی: در این نوع ساخت پلاگین یخچال یا فریزر توسط قالب ساخته می شود بصورتی که دو ورق زیر پرس دستگاه تزریق می رود و پلی یورتان به آن تزریق می گردد و پلاگین یخچال یا فریزر بصورت یکپارچه ویک دست ساخته میشود سپس بقیه مراحل کار تا مرحله پایانی روی آن انجام می شود این نوع ساخت از تمامی مدلهای ساخت بهتر است زیرا چه از لحاظ زیبایی و از لحاظ ذخیره انرژی بهترین حالت را دارا میباشند در این سیستمها وجود درزهای احتمالی کاملا از بین میرود و از لحاظ کارکرد کمتر دچار مشگل می شوند

 

توصیه می گردد اگر بای شما مقدور است از این نوع سیستم استفاده نمایید در ظاهر شاید مبلغی را اضافه تر پرداخت نمایید ولی طولی نخواهد کشید که این مبلغ اضافه در هزینه انرژی شما مستهلک خواهد شد هر چند که بسیاری از شرکتهای تولید کننده سیستمهای سنتی قیمتشان با نوع صنعتی یکسان است

سردخانه

 

یکی از مهمترین تجهیزات برای فروشگاه سردخانه می باشد

 

سردخانه یکی از ارکان اساسی در فروشگاههای بزرگ  می باشد و ضرورت آن بسیار زیاد میباشد   بطوریکه قبل از قفسه بندی و استقرار تجهیزات دیگر و قفسه بندی باید احداث گردد.

 سردخانه انواع مختلف دارد  که  بطور کلی میتوان از لحاظ برودت به سردخانه زیرصفر و سردخانه بالای صفر تقسیم بندی نمود 

سردخانه بالای صفر مخصوص نگهداری مواد تازه میباشد و سردخانه زیر صفر مخصوص نگهداری کالای  منجمد میباشد باید در نظر داشت سرد خانه فقط مخصوص نگهداری می باشد و نمی توان از آن جهت  انجماد نمودن مواد غذایی استفاده نمود

زیرا این کار باعث از بین رفتن مواد غذایی و یا کیفیت آن  میگردد همچنین این عمل باعث اتلاف انرژی زیادی میگردد.باید در نظر داشت سردخانه ها بسته به  نوع  موادی که قرار است در آن نگهداری شود  طراحی  می گرند  ساخت  سردخانه به دو بخش کلی تقسیم میگردد

 

الف ) بدنه سردخانه       

ب) موتورآلات و کنترل های سردخانه

 

ساخت  بدنه و قفسه بندی را می توان به دو صورت ثابت و متحرک  انجام داد

 

سردخانه ثابت

 

این سردخانه ثابت بوده و معمولا در جاهایی نصب مگرددکه فضای ما دارای دیوارهای جانبی و سقف  باشد در این سردخانه برای زیر سازی  وهم سطح نمودن دیوارها  از چوبکشی  استفاده میگردد و سپس جهت عایق گذاری از عایق پلی استایرن باضخامت متفاوت با دانسیته مختلف استفاده  می گردد

 باید درنظر داشت ضخامت عایق استفاده شده بسته به دانسیته  آن داشته ولی  درسردخانه بالای صفر  ضخامت بیشتری در نظر گرفته می شود

 

بطور کلی سردخانه های ساخته شده با پلی استایرن دارای معایبی هستند که می توان  به اتلاف انرژی و ناشکیل بودن نسبت  به ساندویج پنل و طولانی بودن زمان نصب و ساخت   اشاره نمود با وجود تکنولوژی  جدید کمتر کسی دیگر  به دنبال سرد خانه  پلی استایرن  می رود

 

سردخانه های متحرک

 

این سردخانه ها به  وسیله پانل های دو ورو ورق که عایق آن  پلی یورتان می باشد ساخته  میشود عایق پلی یورتان پلی استایرن درنگهداری برودت و انرژی بسیار بهتر عمل   می کند  همچنین ساخت  این  سردخانه ها   نسبت به بسیار راحت تر و شکیل ترمی باشد  باید در نظر داشت ضخامت  پانلهای  استفاده شده  در این  سردخانه ها در زیر صفر و بالای صفر متفاوت می باشد .

 این پانل ها به سه صورت قفل وزبونه یاهوک  – فاق زبونه –      پیچ ومهره –    سرهم بندی میشوند  .