ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

درباره دکوراسیون و طراحی داخلی

 

اگر به دنیای دکوراسیون، معماری و طراحی داخل علاقه مندید، اگر ذوق هنری در خود می بینید و اشتیاق فراوانی به زیباسازی محیط زندگی خودتان دارید، و همینطور می خواهید اصولی تر دست به تغییرات در منزل و یا محیط کارتان بزنید، حتما به مقاله بسیار مفید درباره دکوراسیون و طراحی داخلی نیاز دارید. این مقاله بسیار خواندنی و کاربردی  دکوراسیون داخلی حتما شما را در این راستا یاری خواهد کرد.

 

همه انسانها در اعماق درون خود خواستار آرامشند. این امر، برای هر فرد، اگر نه در هیچ جای دیگر، حداقل در خانه باید محقق شود. در خانه است که می‌توان انرژی‌های از دست‌رفته طی روز را جایگزین کرد. دور هم جمع شدن اعضای خانواده، گپ زدن و چیزهای ساده این‌چنینی به ما انسانها کمک می‌کنند تا خستگی‌های روزانه را در جایی بیرون از خانه جا گذاشته و برای فردا آماده شویم. فضای داخلی خانه می‌تواند منبع تمام‌نشدنی نشاط و آرامش باشد به شرطی که بعضی از جزئیات ظریف که بسیار موثر هم هستند رعایت کنیم. گاهی توجه به نکته‌های کوچک، نتایج بزرگی به دنبال دارد.

 

امروزه اهمیت طراحی مناسب فضای داخلی منزل و محیط کار و تاثیر آن در افزایش بهره وری و ایجاد حس آرامش امریست انکار ناپذیر. هرچند استفاده از میلگرد و رابیتس و متعاقب آن گچ یا سیمان سالهاست در کشور ما رواج دارد اما در طول این مدت نحوه طراحی داخلی بویژه طراحی دکوراسیون سقف دستخوش تغییرات زیادی شده است. سابق بر این طرحها همگی یک چهارچوب خاصی داشتند,استفاده از اشکال منظم,چند ضلعی منظم,دایره یا بیضی ویا تلفیقی از این اشکال بسیار متداول بود اما امروزه طراحانداخلی سعی دارند کمتر از قرینه سازی استفاده نمایند و یا به بیان بهتر سبکهایکلاسیک رفته رفته جای خود را به سبکهای مدرن داده اند.

 

توجه به فضای داخلی و نحوه و تقسیم بندی پلان ها، نقش مهمی را در ساختار معماری یک بنا بر عهده دارد. طراحی فضایی با انعطاف پذیری بالا و تنوع پذیر از لحاظ چیدمان و آرایش سطوح می تواند کارکرد های مختلفی را بپذیرد و این در حالی است که مخاطب احساس رضایت بیشتری از فضا خواهد داشت. استفاده از جدا کننده های سبک و قابل حمل، شفاف سازی، رنگ بندی های متناسب با نیاز های موجود، تنوع مصالح، توجه به نحوه قرار گیری و تعامل مابین فضاهای مختلف از جمله ویژگی هایی هستند که در کنار ساختار خاصی که برای یک پلان معماری در نظر گرفته شده است، می تواند بر غنای آن افزوده و حتی قسمتی از مشکلات آن را حل کند.

 

معماری داخلی نقش عمده ای در کیفیت فضای ساختمان ایفا می کند. نحوه چیدمان و تقسیم بندی فضا، جنس و رنگ پوشش سطوح ( کف، سقف و دیوارها ) ، نور پردازی، مبلـمان و مجموعه عوامل موثر دیگر تعیین کننده زیبایی و کار آمدی فضاهای داخلی هستند. امروزه تاثیر معماری داخلی بر آرامش ( مجموعه هنجارهای عصبی) ، راندمان (در فضاهای اداری ) ، اثر بخشی ( در فضاهای تجاری ) بسیار بدیهی و لازم به نظر می رسد.

 

از سوی دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را می توان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد. باید دانست که هر کدام از انسان ها دارای تعلقات ذهنی و روحی خاصی هستند که پاسخگویی به نیازهای آنها در معماری  و دکوراسیون داخلی در اولویت قرار می گیرد.

 

 

مبحث طراحی و دکوراسیون داخلی، اهمیتی خاص یافته و در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی حتی به عنوان رشته ای مجزا تدریس می شود. الگوهای و ایده های مختلفی اعم از مدرن و کلاسیک، توسط طراحان این رشته به کار گرفته می شود و از محدودیت های معماری در زمینه اجرا، معمولا خبری نیست و می توان به ایده های بلند پروازانه ایشان تجسم بخشید، چه بسا به گونه ای میان گستره ای، موضوع فعالیت رشته های مختلف هنری از مجسمه سازی گرفته تا نقوش برجسته قرار میگیرد. پیشرفت تکنولوژی به سبب تسهیل در یکسری از مسائل تاسیساتی و اجرایی از یک طرف و تنوع و کارآیی بالا در محصولات عرضه شده، زمینه مساعد و کارآمدی را در سطح جامعه به وجود آورده است؛ بهانه ای که پرداختن به مقوله طراحی داخلی را جزء لاینفک فضاهای معماری بر می شمارد. معماری داخلی و توجه به جزئیات و تزئینات بعد از چندین دهه سکوت و فراموشی، رویکردی دوباره پیدا کرده و جالب تر اینکه سعی می کند نمود هایی از معماری گذشته را در تلفیقی با الگوهای مدرن بیان کند؛ مساله ای که سال ها است در معماری مورد بحث و جدل قرار گرفته وتاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.

 

معماری گذشته ما سرشار است از ظرافت ها و ریزه کاری هایی که هزاران ایده و خلاقیت را در خود نهفته دارد. تزئینات و کاشیکاری های داخلی با تناسبات و رنگ بندی خاص خویش در کنار کالبد درونی، فضایی رمزگون را تداعی می کنند و هم اکنون نیز ارزش فضایی خویش را حفظ کرده است یک طراح داخلی مسئول طراحی، دکوراسیون و عملکرد فضای کارفرماست خواه فضا تجاری باشد یا صنعتی و مسکونی. او همکاری نزدیکی با معماران و کارفرمایان برای تصمیم‌گیری در مورد ساختار یک فضا، نیاز کاربران آن و بهترین سبک مناسب هر دو مورد دارد. این حرفه ترکیبی از مهندسی و هنر می‌باشد و مستلزم داشتن ذهنی منحصر به فرد برای بکارگیری مناسب هر دو رشته است.

 

علاوه بر شناسائی رنگ و محصولات ومصالحومبلمان باید مهارت گفتگو با کارفرما و قبول سفارشات را داشته و روشهای اجرا و نگهداری عناصر معرفی کنندۀ فضا را بداند. همچنین باید ساختار فضا را بشناسد. این عامل از دانش مورد نیاز برای طراح او را از دکوراتور متمایز می‌کند.

 

طراح داخلی باید قابلیت برنامه‌ریزی و اجرای پروژه، تصمیم‌های عملکردی را داشته و با پیمانکار و کارفرما همکاری کند و تمام کارها بنا به نظر خود آنها انجام شود. برای این منظور باید بین سلیقۀ خود و کارفرما تعادل برقرار کند و بیشتر سلیقۀ کارفرمای خود را در نظر داشته باشد. این عامل شاید در ابتدا برای کسانی که می‌خواهند وارد این حرفه شوند ناامید کننده باشد. بخصوص کسانیکه می‌خواهند قبل از اینکه ساخت یک بنا تمام شود طراحی خودشان را شروع کنند. این دو موضوع بیانگر این نکته است که آنها باید در مورد طراحی اولیه و پردازش اطلاعات و زمان‌بندی کارها مهارت داشته باشند. این اصل موجب تعجب تعداد زیادی از طراحان واقعی می‌شود که انتظار دارند تأثیرپذیری کمتری از قواعد اجرایی و فنی در مورد پیدایش یک فضاء و حس کلی آن داشته باشد.

 

افراد موفق در این صنعت اظهار می دارند قابلیت متعادل کردن عملکرد با زیبایی، تعیین کنندۀ موفقیت یک طراح داخلی است. با وجود پیچیدگی کار، آنان که بخوبی از عهدۀ آن بر می‌آیند بسیار راضی و خشنودند.

چگونه یک دکوراسیون شیک داشته باشیم؟

 

هنگامی که فضایی از وسعت کمی برخوردار بوده و صرفنظر از کارایی، به لحاظ ظاهری نیز کوچک و دلگیر به نظر می رسد، به کارگیری راهکاری بسیار ساده و کاربردی دکوراسیونی آن قدر می تواند تاثیرگذار و مفید فایده باشد، گویی که دیوارها به عقب رانده شده و فضا به طور واقعی بزرگتر شده است

 

ایده های ساده برای دکور خانه دقیقا همان چیزی است که خیلی ها از آن چشم پوشی می کنند و برای رسیدن به خانه ای شیک و دوست داشتنی، راه ها و ایده های سخت و سنگین را انتخاب می کنند اما کریستوفر پیکوک، ماریا هافر، کارلتون وارنی و ۹۷ دکوراتور معروف دیگر به این نتیجه رسیده اند که برای  دکوراسیون هر خانه ای بهترین جواب ایده های ساده است و این ایده های ساده را منتشر کرده اند …

۱ – گاهی برای تغییر، کافی است که یکی از دیوارها را رنگ کنید تا همه چیز عوض می شود. رنگ تمام دیوارها، هم گران است و هم وقت گیر. یکی از دیوارهای اصلی را با رنگی متفاوت رنگ کنید و نتیجه اش، دوست داشتنی است.

۲ – اگر دیوارهای خانه تان سفید است به هنر احتیاج دارید. تابلوهای نقاشی با رنگ های تند که همنشین وسایل خانه تان هستند بهترین انتخاب است.

۳ – کاغذ دیواری را در جایی که انتظارش را ندارید، استفاده کنید. مثلا اگر می خواهید حال و پذیرایی را از هم جدا کنید، یک کتابخانه بگذارید و کتاب ها را سمت هال بچینید و پشت کتابخانه را کاغذ دیواری بچسبانید تا سمت پذیرایی شما یک دیوار با پوشش کاغذ دیواری باشد.

۴ – هیچ وقت مبلمان را به دیوار نچسبانید و فضاهای خالی باقیمانده را با کوسن های بزرگ یا گلدان و آباژور دکور کنید.

۵ – از لوسترها و چراغ هایی با نور براق استفاده کنید. این نورها به درخشندگی خانه شما بی نهایت کمک می کنند.

۶ – هیچ وقت فرش را به لبه های دیوار خانه نچسبانید. فرش، حداقل باید ۳ سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد. بهترین حالت هم این است که مثلا برای اتاقی ۱۲ متری، یک فرش ۶ متری را وسط اتاق بیندازید و مبل ها دور آن چیده شود.

۷ – نور زرد و سفید را با هم ترکیب کنید و هیچ وقت از نور تک رنگ استفاده نکنید.

 

۸ – کف خانه را پارکت کنید، حتی وقتی سال های سال از آن استفاده کنید و به پولیش احتیاج داشته باشد، باز هم زیبا، شیک و جذاب است.

۹ – مطمئن شوید همه وسایل خانه در کنار هم شبیه کلکسیونی هستند که شما را تعریف می کنند و به چشم مهمانان، دقیقا همان چیزهایی که انتظار داشتند در خانه شما ببینند.

۱۰ – اگر وسیله تزیینی مثل مجسمه، شمع و… را باید برای خانه بخرید از سر وظیفه، این کار را نکنید. در مغازه ها به این وسایل کوچک نگاه کنید، از خودتان بپرسید که دوستش دارید و آیا خاطره ای برای شما زنده می کند یا نه.

۱۱ – هراتاقی به یک رنگ سیاه احتیاج دارد. نه اینکه دیوارها را رنگ کنید یا مبل ها را با روکش سیاه انتخاب کنید، نه. یک جاشمعی کوچک با رنگ سیاه هم کافی است تا رنگ سیاه به مجموعه اضافه شود و جایش خالی نباشد.

۱۲ – در اتاقی که همه چیز یک رنگ است، خیلی زود حوصله تان سر می رود. مردم فکر می کنند که همیشه باید تنالیته رنگ را رعایت کنند و وسایل خانه شان یک رنگ باشد، اما اصلا این درست نیست. در هر اتاقی باید رنگ ها متنوع باشند و البته هماهنگی داشته باشند.

۱۳ – هیچ وقت بالای آینه حمام و دستشویی، چراغ نصب نکنید. نور این چراغ باعث می شود روی صورتتان سایه بیفتد.

۱۴ – حوله و ملحفه ها را سفید انتخاب کنید، سفید همیشه تمیزی و زیبایی می آورد.

۱۵ – همیشه دکوراسیون  یک مبل تکنفره یا یک صندلی متفاوت از باقی مبلمان را در اتاق نشیمن جای دهید. این تفاوت، اتاق را زیباتر می کند.

۱۶ – اگر از این تلویزیون های فلت اسکرین دارید، مبل ها را طوری دور آن بچینید که به اندازه یک و نیم برابر طول تلویزیون، با آن فاصله داشته باشید و چشم ها اذیت نشود.

۱۷ – مردم در چیدمان خانه به خودشان نگاه نمی کنند. یک بار دکوراتوری برای خانمی که چشم های آبی داشت، خانه ای با رنگ های بنفش دکور کرد. آن خانم، وسط خانه اش می درخشید. درنتیجه به خودتان در آینه نگاه کنید و ببینید در میان چه رنگ هایی، جذاب تر و دوست داشتنی تر هستید.

۱۸ – ۱۵سانتی متر فاصله بین مبل و میز بهترین فاصله است.

۱۹ – آینه را بین پنجره یا روی دیواری که نور بیرون پنجره مستقیم به آن می تابد، نصب نکنید. خانه برای زیبایی به هنر احتیاج دارد و آینه هنر نیست.

۲۰ – تزییناتی که از گوشه های دیوار آویزان می شوند یا از گوشه ای از اپن آشپزخانه، دکور خانه را تکمیل می کند.

طراحی کابینت آشپزخانه ونقش آن دردکوراسیون خانه

 

طراحی کابینت

 

تنوع در مدل های کابینت آشپزخانه و اهمیت زیاد آن در طراحی دکوراسیون آشپزخانه باعث شده است تا در تمام دنیا طراحی زیبا و اصولی کابینت آشپزخانه مورد توجه قرار گیرد

یکی از بهترین ایده ها برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه مدرن طراحی کابینتی کاربردی و زیبا برای آشپزخانه است که در طی سالهای گذشته با پیشرفت در زمینه طراحی کابینت آشپزخانه با ایده های گوناگونی در زمینه دکوراسیون آشپزخانه مواجه هستیم.

 

طراحی کابینت آشپزخانه نقش مهمی در دکوراسیون ان دارد .

 

اگر به آشپزخانه های مختلف نگاه کنیم متوجه می شویم که در تمامی آنها قسمت زیادی از فضا به کابینت ها اختصاص داده شده است .

با نصب کابینت ها و اختصاص دادن فضای زیادی به انها در حقیقت نوعی فضاسازی انجام می گیرد و فضای مناسب و بیشتری جهت نگه داری لوازم ایجاد می شود .

با توجه به این کاربرد و اهمیت آنها بهتر است توجه خاصی نیز به طراحی آنها مبذول شود .

 

 

نکات مهم در طراحی و استفاده کابینت

 

1)  در آپارتمان های جدید امروزی که اپن هستند و کابینت ها از پذیرایی و اتاق‏های دیگر به راحتی دیده می‌شوند توجه به زیبایی و طراحی کابینت‏ ها اهمیت بیشتری پیدا می‏کند.

 توجه به چیدمان وطراحی کابینت کمک می‏کند که خانه و آشپزخانه‏ تان تمیز و مرتب باشد.

 

۲) گاهی وقت‌ها مجبور می‌شوید برای برداشتن یک وسیله، تمام وسایل را به هم بریزید. بهتر است لوازم و وسایلی را که کمتر از آنها استفاده می‌کنید

در طبقات بالاتر و قسمت‌های عقبی کابینت قرار دهید و وسایلی را که در طول روز چند بار از آنها استفاده می‌کنید در قسمت‌های جلویی قرار دهید.

 

۳) معمولا سایه کابینت‏ ها روی میزها و سایه هود روی اجاق گاز می‏افتد و موجب می‌شود نور کافی برای انجام کارهای پخت و پز وجود نداشته باشد.

 

 توصیه می‏شود در آشپزخانه علاوه بر نور عمومی‌ از نور موضعی هم استفاده کنید تا هنگام کار نور کافی و دید بهتری داشته باشید.

 

۴) برای صرفه‌جویی در فضا قابلمه ‏های کوچک‌تر را در قابلمه‏ های بزرگ‌تر قرار دهید. می‌توانید قابلمه‏ ها و لوازمی‌که زیاد به آنها احتیاج پیدا می‏کنید در کابینت‏ ها و قفسه‏ های قابل حمل قرار دهید تا مجبور نشوید دایم در کابینت‏ ها را باز و بسته کنید و دسترسی راحت‌تری به وسایل داشته باشید.

 

۵) قرار دادن لوازم و وسایل برقی که به ندرت مورد استفاده قرار می‏گیرند روی کابینت و میز آشپزخانه فضای زیادی می‏گیرند که برداشتن و قرار دادن آنها در کابینت فضای زیادی در اختیارتان قرار می‏دهد.

 

۶) رنگ‏های قرمز و نارنجی به رنگ‏های مهیج و اشتها آور معروف‌اند و می‏توانید در دکوراسیون آشپزخانه و انتخاب رنگ کابینت از آنها استفاده کنید.

۷) نصب پوستر و عکس‏های زیبا از میوه ‏ها و سبزی‏ها در آشپزخانه شما را به تغذیه سالم تشویق می‏کند و در رفتارهای غذایی سالم نقش دارد. داخل یا روی در کابینت‏ هایی که زیاد آنها را باز و بسته می‌کنید از این تصاویر استفاده کنید.

 

موارد تاثیر گذار در طراحی دکور

 

افراد موفق در این صنعت اظهار می دارند قابلیت متعادل کردن عملکرد با زیبایی، تعیین کنندۀ موفقیت یک طراح داخلی است. با وجود پیچیدگی کار، آنان که بخوبی از عهدۀ آن بر می‌آیند بسیار راضی و خشنودند.

 

انچه که همواره باید مد نظر قرار گیرد آنست که هر فضای داخلی اعم از محل کار، تفریح یا سکونت، قابلیت زیبا شدن را دارد؛ تنها بایست از اصول و عوامل سازمان بندی صحیح بعلاوه کمی ذوق و سلیقه استفاده کرد تا شرایط مناسب و دلخواه پدید آید. شروع کار در فضاسازی دکوراسیون و تزئین باید عاری از جنبه های ذهنی و خیال پردازی غیر واقعی باشد. برخورد اول با مساله لازم است با در نظر گرفتن عینیات و امکانات صورت پذیرد. ساختن خانه‌ای در رویا آسان اما در عمل سخت و دشوار است!

 

در این بین همواره هدف ارائه طریقتی است که تخیل نیز مانند سایر عوامل، تحت نظمی منطقی درآید و شکل عنصری سازنده به خود گیرد. به خاطر عوامل متعددی که در شکل‌گیری یک طرح موقت دخالت داردند اجرای کار نیازمند برنامه‌ای دقیق و منظم است. پیشرفت قدم به قدم و حساب شده از اتلاف وقت و هزینه می کاهد و در نتیجه حاصل کار را پر ثمر می‌سازد، لذا در طرح اجرائی عواملی چند لازم است مورد نظر قرار گیرد.

 

 

 عملکرد

اولین عنصری که در بدو امر باید مدنظر قرار گیرد عملکرد و نحوه استفاده از فضای داخلی است. یک چهار دیواری می‌تواند به عنوان اطاق خواب، نشیمن، اطاق بچه، آشپزخانه، سالن ورزش، فروشگاه یا اداره شخص معین برای فعالیت مشخص قرار گیرد…. ضروری است با استفاده از عواملی چون نورپردازی و چیدن مبلمان تقسیم گردد تا عملکرد هر یک دقیقآ مشخص شود.

 

 

افراد

نیازهای یک خانواده پر جمعیت با احتیاجات فردی مجرد یکسان نیست. وجود اطفال خردسال نوع خاصی تزئین را دیکته میکند خصوصیات روانی افراد خانواده و زمانی را که با هم یا جدا از هم در منزل صرف میکنند نیز از عواملی مهم در ارایش خانه بشمار میرود لذا منظور داشتن سلیقه کلیه اعضای خانواده ضروری است.

 

 آسایش

در نظر گرفتن آسایش ساکنان خانه بیش از زیبائی در دکوراسیون واجد اهمیت است. اطاق زیبا اما غیر قابل استفاده تدریجا به جایگاه ارواح بدل میگردد! محل کار زندگی یا استراحت چنانچه شرایط مناسب و راحتی فراهم ننماید دارای فضای سنگین و کسالت بار شده افراد را از خود گریزان خواهد نمود نقش عمده معماری و تزئین داخلی در حقییقت ایجاد محیطی مناسب برای زیستن و فعالیت های انسانی است.

 

 ویژگیها

منظره اطاق و دکوراسیون ان، میزان نور طبیعی و خصوصیات معماری ساختمان از دیگر عواملی هستند که قبل از شروع تزئین باید مدنظر قرار گیرند.این عوامل اجزا ثابتی را تشکیل میدهد که تغییر آنها و پس از اتمام کار دیگران امکان پذیر نیست لذا ترکیب بندی را طوری باید انجام داد که از جنبه‌های مثبت این ویژگی‌ها حداکثر بهره‌ برده‌شود.

 

 نقشه

انجام کار چه در ساختمانی نو و چه تغییر دکور یک ساختمان کهنه باشد باید با در نظر گرفتن شکل فضا و پیاده کردن نقشه آن صورت گیرد. کشیدن نقشه یکی از ضروری ترین اقدامات است.

 

مبلمان یا تغییر رنگ بر روی نقشه امری ساده و بدون خرج است اما ارتکاب هر اشتباه پس از اتمام کار به قیمت صرف هزینه اضافی و دوباره کاری است .نقشه نه تنها فضای قابل استفاده را پیشاپیش نمایش میدهد بلکه به کمک ان میتوان تعداد و اندازه اثاثه مورد نیاز را نیز مشخص کرد.

نور

ضمن کشیدن نقشه مناطقی که از آنجا نور طبیعی به داخل تابیده میشود و نواحی تاریک، همچنین تعداد چراغهای سقفی و آباژور با تعیین محل دقیق آنها لازم است مشخص گردند محاسبه رو شنائی عمومی و نقاطی که احتیاج به نور بیشتری برای مطالعه یا کار دارند واجد اهمیت خاصی است.

 

 سطوح

سطوح اصلی اتاق شامل سقف و کف ودیوار ها است؛ پرده‌ها روکش مبل و صندلی، سطح درها و پنجره ها نیز سطوح کوچکتر را تشکیل می دهند. رنگ، نقش، بافت در بزرگ یا کوچک جلوه دادن اتاق موثر است نقوش درهم و رنگهای تند بر سطوح مذکور قدرت جلب توجه بیشتری داشته و فضا را شلوغ و کوچک خواهند کرد.تاقچه ها، رف ها، ارسی ها، هشتی ها، حوض ها و باغچه ها تنها شماری از عناصر کالبدی طراحی داخلی در ایران هستند. روش معماران گذشته ایرانی در به کارگیری این عناصر، در راستای آن بوده تا از جذابیت فرم کاسته شود و به غنای فضا افزوده گردد. این همان هندسه همراه با تزئینات است.

 

به نظر می رسد طراحی داخلی در ایران، از یک سو در چنبره نوستالژیای تاقچه ها، رف ها و اُرسی های قدیم گرفتار مانده و از سوی دیگر به دکوراسیون و ابعاد دراماتیک و تزئینی فضاها تقلیل یافته است. با تمام اینها، طراحی داخلی فرآیندی است که همزمان می بایست سویه های زیباشناختی و عملکردی را سامان دهد. طراحی داخلی یک ساختمان، داستانی است که شخصیت اصلی آن خود انسان است؛ در این بین حضور او در این فضا، چگونگی آن و ویژگی های فضایی که انسان در آن قرار می گیرد، می تواند تداعی کننده اصولی باش د که در فوق به آنها اشاره شد.

 

اهمیت دکوراسیون منزل

 

همه انسانها در اعماق درون خود خواستار آرامشند. این امر، برای هر فرد، اگر نه در هیچ جای دیگر، حداقل در خانه باید محقق شود. در خانه است که می‌توان انرژی‌های از دست‌رفته طی روز را جایگزین کرد. دور هم جمع شدن اعضای خانواده، گپ زدن و چیزهای ساده این‌چنینی به ما انسانها کمک می‌کنند تا خستگی‌های روزانه را در جایی بیرون از خانه جا گذاشته و برای فردا آماده شویم. فضای داخلی خانه می‌تواند منبع تمام‌نشدنی نشاط و آرامش باشد به شرطی که بعضی از جزئیات ظریف که بسیار موثر هم هستند رعایت کنیم. گاهی توجه به نکته‌های کوچک، نتایج بزرگی به دنبال دارد.

 

امروزه اهمیت طراحی مناسب فضای داخلی منزل و دکوراسیون و محیط کار و تاثیر آن در افزایش بهره وری و ایجاد حس آرامش امریست انکار ناپذیر. هرچند استفاده از میلگرد و رابیتس و متعاقب آن گچ یا سیمان سالهاست در کشور ما رواج دارد اما در طول این مدت نحوه طراحی داخلی بویژه طراحی دکوراسیون سقف دستخوش تغییرات زیادی شده است. سابق بر این طرحها همگی یک چهارچوب خاصی داشتند,استفاده از اشکال منظم,چند ضلعی منظم,دایره یا بیضی ویا تلفیقی از این اشکال بسیار متداول بود اما امروزه طراحانداخلی سعی دارند کمتر از قرینه سازی استفاده نمایند و یا به بیان بهتر سبکهایکلاسیک رفته رفته جای خود را به سبکهای مدرن داده اند.

 

توجه به فضای داخلی و نحوه و تقسیم بندی پلان ها، نقش مهمی را در ساختار معماری یک بنا بر عهده دارد. طراحی فضایی با انعطاف پذیری بالا و تنوع پذیر از لحاظ چیدمان و آرایش سطوح می تواند کارکرد های مختلفی را بپذیرد و این در حالی است که مخاطب احساس رضایت بیشتری از فضا خواهد داشت. استفاده از جدا کننده های سبک و قابل حمل، شفاف سازی، رنگ بندی های متناسب با نیاز های موجود، تنوع مصالح، توجه به نحوه قرار گیری و تعامل مابین فضاهای مختلف از جمله ویژگی هایی هستند که در کنار ساختار خاصی که برای یک پلان معماری در نظر گرفته شده است، می تواند قسمتی از مشکلات آن را حل کند.

 

معماری داخلی نقش عمده ای در کیفیت فضای ساختمان ایفا می کند. نحوه چیدمان و تقسیم بندی فضا، جنس و رنگ پوشش سطوح ( کف، سقف و دیوارها ) ، نور پردازی، مبلـمان و مجموعه عوامل موثر دیگر تعیین کننده زیبایی و کار آمدی فضاهای داخلی هستند. امروزه تاثیر معماری داخلی بر آرامش ( مجموعه هنجارهای عصبی) ، راندمان (در فضاهای اداری ) ، اثر بخشی ( در فضاهای تجاری ) بسیار بدیهی و لازم به نظر می رسد.

 

از سوی دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را می توان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد. باید دانست که هر کدام از انسان ها دارای تعلقات ذهنی و روحی خاصی هستند که پاسخگویی به نیازهای آنها در معماری داخلی در اولویت قرار می گیرد.

 

مبحث طراحی و دکوراسیون داخلی، اهمیتی خاص یافته و در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی حتی به عنوان رشته ای مجزا تدریس می شود. الگوها و ایده های مختلفی اعم از مدرن و کلاسیک، توسط طراحان این رشته به کار گرفته می شود و از محدودیت های معماری در زمینه اجرا، معمولا خبری نیست و می توان به ایده های بلند پروازانه ایشان تجسم بخشید، چه بسا به گونه ای میان گستره ای، موضوع فعالیت رشته های مختلف هنری از مجسمه سازی گرفته تا نقوش برجسته قرار میگیرد. پیشرفت تکنولوژی به سبب تسهیل در یکسری از مسائل تاسیساتی و اجرایی از یک طرف و تنوع و کارآیی بالا در محصولات عرضه شده، زمینه مساعد و کارآمدی را در سطح جامعه به وجود آورده است؛ بهانه ای که پرداختن به مقوله طراحی داخلی را جزء لاینفک فضاهای معماری بر می شمارد. معماری داخلی و توجه به جزئیات و تزئینات بعد از چندین دهه سکوت و فراموشی، رویکردی دوباره پیدا کرده و جالب تر اینکه سعی می کند نمود هایی از معماری گذشته را در تلفیقی با الگوهای مدرن بیان کند؛ مساله ای که سال ها است در معماری مورد بحث و جدل قرار گرفته وتاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.

 

معماری گذشته ما سرشار است از ظرافت ها و ریزه کاری هایی که هزاران ایده و خلاقیت را در خود نهفته دارد. تزئینات و کاشیکاری های داخلی با تناسبات و رنگ بندی خاص خویش در کنار کالبد درونی، فضایی رمزگون را تداعی می کنند و هم اکنون نیز ارزش فضایی خویش را حفظ کرده است یک طراح داخلی مسئول طراحی، دکوراسیون و عملکرد فضای کارفرماست خواه فضا تجاری باشد یا صنعتی و مسکونی. او همکاری نزدیکی با معماران و کارفرمایان برای تصمیم‌گیری در مورد ساختار یک فضا، نیاز کاربران آن و بهترین سبک مناسب هر دو مورد دارد. این حرفه ترکیبی از مهندسی و هنر می‌باشد و مستلزم داشتن ذهنی منحصر به فرد برای بکارگیری مناسب هر دو رشته است.

 

علاوه بر شناسائی رنگ و محصولات ومصالح ومبلمان برای دکوراسیون باید مهارت گفتگو با کارفرما و قبول سفارشات را داشته و روشهای اجرا و نگهداری عناصر معرفی کنندۀ فضا را بداند. همچنین باید ساختار فضا را بشناسد. این عامل از دانش مورد نیاز برای طراح او را از دکوراتور متمایز می‌کند.

 

طراح داخلی باید قابلیت برنامه‌ریزی و اجرای پروژه، تصمیم‌های عملکردی را داشته و با پیمانکار و کارفرما همکاری کند و تمام کارها بنا به نظر خود آنها انجام شود. برای این منظور باید بین سلیقۀ خود و کارفرما تعادل برقرار کند و بیشتر سلیقۀ کارفرمای خود را در نظر داشته باشد. این عامل شاید در ابتدا برای کسانی که می‌خواهند وارد این حرفه شوند ناامید کننده باشد. بخصوص کسانیکه می‌خواهند قبل از اینکه ساخت یک بنا تمام شود طراحی خودشان را شروع کنند. این دو موضوع بیانگر این نکته است که آنها باید در مورد طراحی اولیه و پردازش اطلاعات و زمان‌بندی کارها مهارت داشته باشند. این اصل موجب تعجب تعداد زیادی از طراحان واقعی می‌شود که انتظار دارند تأثیرپذیری کمتری از قواعد اجرایی و فنی در مورد پیدایش یک فضاء و حس کلی آن داشته باشد.