ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

حفظ سلامت خانم‌ها هنگام کار در آشپزخانه

 

این مطلب، شما را با توصیه‌های مهمی از همین قبیل آشنا می‌کند:

 

آشپزی و کمردرد

 

تهیه غذا وقتگیر است.

شاید یک آشپز به این نکته دقت نکند که مدت‌هاست روی پاهایش ایستاده و آنقدر حواس‌اش به تهیه غذا بوده که فراموش کرده ستون مهره‌هایش در یک حالت ثابت و تحت‌فشار است.

 

اگر آشپزها و همه کسانی که به‌دلیل شرایط کاری‌شان مجبورند مدت‌ها روی پا بایستند به این نکته دقت نکنند و اصول صحیح ایستادن را ندانند، قطعا دچار کمردرد و پادرد خواهندشد.

صاف بایستید و قوز نکنید.

هر از چندگاهی پاهایتان را جابجا کنید و اگر مجبورید بالای سر غذایی بمانید، یک چهارپایه کوتاه یا جعبه زیرپایتان بگذارید و به‌طور متناوب پاهایتان را روی آن قرار دهید تا راستای ستون فقرات شما عوض شود و مدام به یک نقطه فشار نیاید.

 

اگر در مورد درست ایستادن خود شک دارید، به دیوار تکیه دهید و سر و باسن خود را به دیوار بچسبانید.

حالا باید بین مهره‌های گردن تا دیوار و بین‌مهره‌های کمر و دیوار حدود پنج سانتی‌متر فاصله باشد.

 

چانه را به گلو نزدیک کنید.

سرشانه‌ها نه بالا باشند نه افتاده. هیچ خمی به جلو، عقب یا طرفین نباید در ستون مهره‌هایتان باشد. شاید همین تمرین ساده، خستگی ناشی از ایستادن مداوم را کم کند.

بررسی ها نشان داده کسانی که به شغل آشپزی در محیط‌های بسته و بدون تهویه مشغول بوده‌اند بعد از گذشت چند سال دچار تنگی ‌نفس‌های شبه ‌آسم شده‌اند

 

آشپزی و مشکلات تنفسی

 

نسبت به تهویه محیط آشپزخانه و  هود آشپزخانه صنعتی  دقت کنید. از باز بودن پنجره یا درست کار کردن هود یا هواکش آشپزخانه مطمئن شوید.

 

استنشاق بخارهای غذا به‌خصوص هنگام داغ شدن روغن و سرخ کردن موادغذایی در درازمدت به سلامت مجاری هوایی شما آسیب می‌زند.

کسانی که به شغل آشپزی در محیط‌های بسته و بدون تهویه مشغول بوده‌اند بعد از گذشت چند سال دچار تنگی‌نفس‌های شبه‌آسم شده‌اند.

آشپزی و سوختگی

 

گاهی ممکن است به‌دلیل اینکه عجله دارید یا گمان می‌کنید قادرید ظرف داغ را به سرعت جابجا کنید، در استفاده از دستگیره‌های مناسب اهمال‌کاری ‌کنید، اما سوختگی پوست از هر درجه‌ای که باشد، دردسرساز است.

 

حتما هنگام آشپزی از دستگیره‌های مناسب و  shahrokhi   استفاده کنید و اگر از فر استفاده می‌کنید، دستکش مخصوص فر را بپوشید.

 

اگر به هر دلیل، پوست با ظرف یا بخارهای داغ تماس پیدا کرد، باید بلافاصله محل سوختگی را زیر آب سرد بگیرید.

 

اگر تاول ایجاد شد، نباید آن را دستکاری کنید و بترکانید.

 

استفاده از پماد زینک‌اکساید بلافاصله پس از شستشوی پوست با آب سرد نیز کمک‌کننده است.

بد نیست در آشپزخانه پماد زینک‌اکساید داشته‌ باشید. سوختگی‌های‌ جدی‌تر معاینه طبی می‌خواهد.

 

 

v

چیدمان ال شکل (L) در آشپزخانه

 

این چیدمان از دو دیوار مجاور هم که به صورت متعامد می باشد تشکیل شده است.

دیوارها می توانند دارای طول های متفاوت باشند ولی دارای یک دیوار جداکننده با پذیرایی نمی باشد.

افرادی که دوستدار پذیرایی هستند از این چیدمان استقبال میکنند زیرا توانایی کار همزمان چند آشپز را دارد و می توان مهمانان را به فضای آشپزخانه دعوت کرد تا با هم باشند.

در این چیدمان آشپزها صورت به صورت هم نبوده و یکدیگر را نمی بینند و اگر یک جزیره یا هود آشپزخانه صنعتی  به آن اضافه شود این موضوع مرتفع می شود.

اگر برنامه افزودن یک میز ناهارخوری به این چیدمان مد نظر باشد میتوان از میز و صندلی های سنتی استفاده کرد.

 

مزایا:

 

بسیار انعطاف پذیر در انواع طراحی ها.

 

عالی برای فضا های کوچک.

 

یک سمت آشپزخانه میتواند به عنوان جداکننده استفاده شود.

 

معایب:

 

مثلث کاری اشپزخانه شاهرخی طولانی  است.

 

در آشپزخانه های بزرگ، کار در این چیدمان مشکل است.

 

شما می توانید هر یک از انواع چیدمان پیشنهادی را بر طبق فضای موجود منزلتان انتخاب کنید و به کار بگیرید.

 

 

انواع چیدمان های آشپزخانه

 

اکنون به انواع چیدمان ها میپردازیم

 

چند نوع چیدمان داریم که به اختصار به دو مورد آن میپردازیم:

 

 

 - چیدمان یک خط

 

این نوع چیدمان معمولا در خانه های کوچک به کار گرفته میشود. در این چیدمان تمام لوازم آشپزخانه ووسایل آشپزی و مواد مصرفی به قسمی قرار می گیرند که به راحتی قابل دسترس می باشند. پاره ای از اوقات میتوان از پرده یا درب های کشویی برای کاهش دید بین آشپزخانه و پذیرایی استفاده کرد. همانطور که در شکل دیده میشود سینک بین یخچال و اجاق گاز قرار می گیردکه برای تمییز کردن راحت تر است. در این چیدمان فضای پیشخوان دردو طرف اجاق قرار می گیرد که برای ملاحظات ایمنی مهم می باشد.

 

متاسفانه با فضایی که یخچال-سینک و اجاق به خود می گیرند فضای کمی برای آشپزی باقی می ماند. در یک چیدمان خوب میتوان از یخچال یا اجاقهای کوچکتر استفاده کرد تا فضای بیشتری نصیب پیشخوان شود. افزودن میز ناهار خوری و یا دکور جزیره ای در اینجا برای افزودن فضای کاری میتواند به عنوان یک راه حل پیشنهاد شود .در حقیقت امروزه آشپزخانه تک دیواره با کابینت جزیره ای به عنوان یک چیدمان حتی در خانه هایی که کوچک نیستند ولی دارای پلان اپن هستند مرسوم شده است.

 

مزایا:

 

عالی برای فضاهای کوچک .

ادامه دادن کابینت ها تا سقف برای فضای بیشتر و حتی قرار دادن هود آشپزخانه صنعتی 

 

عالی برای آشپزخانه های اپن که بسیار مرسومند.

با یک میز جزیره بسیار کارآمد می شود.

با یک پرده یا دیوار متحرک میتوان آشپزخانه از نشیمن جدا کرد.

 

معایب:

بدون میز صبحانه.

مثلث کار رعایت نمی شود.

اگر خوب طراحی نشود کمبود فضا جدی است.

 

- چیدمان راهرویی

 

اگر هدف ما در آشپزخانه فقط آشپزی باشد آنگاه کارآمدترین چیدمان، چیدمان راهرویی است . این نوع آشپزخانه ها در کشتی ها و هواپیما ها ، جایی که فضا کم و تعداد سرویس گیرنده بالا است به کار می رود . بسیاری از رستوران ها وآشپزخانه های تجاری که آشپزها در یک فضای باریک بلند، بین لوازم آشپزخانه و پیشخوان کار می کنند

از این چیدمان استفاده می شود . علیرغم اینکه در رستوران ها به خوبی جواب می دهد در منازل دارای محدودیت است وجای حرکت و مانور به افراد نمی دهد. اگر آشپزخانه راهرویی از دو طرف باز باشد آنگاه این باعث می شود که نور بیشتری به آشپزخانه وارد شود و حس تماس بیشتری را با بقیه خانه تداعی کند.

به آشپزخانه راهرویی معمولی میتوان یک هود صنعتی  دکوراتیو به همراه کابینت های شیشه ای اضافه کرد تا حس بسته بودن فضا کاهش یابد و این در حالی است که گذاشتن اجاق و سینک در یک سمت باعث می شود که بخش کثیف و تمییز در نزدیکی یکدیگر قرار گیرند.

 

مزایا:

 

مثلث کار به طور عالی رعایت میشود.

فضای کاری زیادی  در دسترس است.

عالی برای آپاتمان های کوچک با فضای محدود.

میز کار دو طرفه با کارآیی بالا.

آشپز به راحتی در اطراف مانور می دهد.

 

معایب:

 

مشکل رفت وآمد هنگام حضور نفرات بالا.

نیاز به روشنایی و طراحی نورافشانی مناسب دارد.

 

 

کاربرد لیفتراک برقی

 

 

لیفتراک برقی و جک پالت ها  برای کاربردهای مخصوص کار سنگین در محیط باز و بسته مناسب اند.

آن ها پایدار هنوز بوده و برای استفاده در فضاهای کوچک توانمندی و قدرت مانور خوبی از خود نشان می دهد.

لیفتراک های برقی بهترین انتخاب برای انبار، برنامه های ساخت وسازی و استفاده در دیگر مکان های سربسته هستند به دو دلیل ابتدایی:

عدم تولید آلودگی- اگر شما قصد دارید از لیفتراک برقی در مکان های سربسته استفاده کنید، این ویژگی بسیار مهمی است.

هزینه سوخت- با هزینه کمتر در هر ساعت کار نسبت به مدل های لیفتراک  گازی یا دیزل است.

این کمک می کند تا جبران هزینه نسبتا بالای اولی بشود.

اتاقک بزرگ برای کاربر و از لحاظ ارگونومیکی طوری طراحی شده است با تنوع گسترده ای از بهبودهای کاربری سهولت کار و کمک به افزایش خروجی در هر کاربردی ممکن می کند .

 لیفتراک ها با موتورهای گازی برای فضاهای بازطراحی شده  اند ولی میتواننددرانبارهای بزرگ با تهویه مناسب استفاده شوند.

لیفتراک های گازی می توانند برای بزرگ ترین بارها به کارگرفته شوند و اگرنیازبه ظرفیت بیش از ۱٫۵ تن دارید مناسب هستند.

 لیفتراک های گازی و لیفتراک دستی اگر به طور نامناسبی هم استفاده شوند مقاومت بیشتری نسبت به لیفتراک های برقی دارند –

به ویژه موقعی که برای هل دادن دو قسمت بار به جای بلند کردن و رانندگی کردن استفاده می شوند – و معمولا شتاب بهتر و سرعت بیشتری دارند.

 در فضاهای کاری باز بسیار بزرگ ، این می تواند یک مزیت باشد.

باطری لیفتراک برقی بهترین گزینه برای استفاده از لیفتراک برقی میباشد

 

کانال هوا : (channel)

محفظه ای برای عبور هوا

 

کانال هوا در واقع شامل مسیری است که هوای مطلوب تولید شده توسط دستگاه های تهویه مطبوع اعم از فن ها، هواساز ها، فن کویل ها را به به فضای مورد نیاز جهت تهویه مرتبط می سازد.

 

کانال ها دارای سطح مقطع های دایره ای و مستطیلی می با شند که در ساختمان ها معمولا از کانال های با مقطع مستطیلی استفاده می شود.

 

کانال ها دارای جنس های مختلفی از جمله ورق گالوانیزه و آلومینیوم ، پلی اورتان و یا پارچه ساخته می باشد.

ابعاد آنها نیز بر اساس میزان دبی هوای مورد نیاز تعیین می شود که در طول مسیر کانال از زانو ها ، سه راهی ها و تبدیل ها نیز استفاده می شود و این اتصالات شاهرخی باید به گونه ای محاسبه گردد تا افت فشار زیادی را ایجاد نکنند.

کانال ها هوای سیستم های سرمایشی و گرمایشی را عایق بندی نیز می کنند تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود .

در اکثر سیستم های تهویه مطبوع، انتقال سرما و گرما توسط کانال هوا انجام می شود.

بدین ترتیب که هوا پس از تغییراتی که بر روی آن در دستگاه از نظر دما و رطوبت صورت می گیرد ابتدا از کانال رفت خارج شده و وارد محیط می شود و بعد از تبادل حرارتی از طریق کانال برگشت وارد دستگاه شده تا تغییرات دوباره بر روی آن اعمال شود.

همچنین در دستگاه های هواساز محفظه ای برای ورود هوای تازه در نظر گرفته میشود تا با ترکیب هوای برگشت تهویه مطبوع صورت گیرد.

در سیستم های اگزاست و هود آشپزخانه صنعتی  برای تخلیه هوای نامطبوع از فضای ساختمان از سیستم کانال کشی استفاده میگردد .

v