ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

ساختمان تکنیکال

تکنولوژی های ساختمانی و مدرن

جدول برنامه نظافت منزل

در زندگی روزمره خیلی مواقع پیش می‏آید که افراد به دلیل کار و مشغله زیاد، وقت کافی برای نظافت خانه ندارند.

در مدت زمان کم هم می‏شود خانه‏ای تمیز و مرتب داشت و آلودگی‏ها را از خانه بیرون کرد.

فقط کافی است برنامه داشته باشیم و بدانیم چه طور این کار را انجام دهیم.

 

دو کلمه حرف حساب درباره بشوربساب

 

داشتن خانه‌ای تمیز و مرتب به این معنی نیست که وقت زیادی برای این کار اختصاص بدهید و وسایل تزئینی، گلدان‏ها و مجسمه‏ها را هر هفته تمیز کنید. در زندگی روزمره خیلی مواقع پیش می‏آید که افراد به دلیل کار و مشغله زیاد، وقت کافی برای نظافت خانه ندارند.

 در مدت زمان کم هم می‏شود خانه‏ای تمیز و مرتب داشت و آلودگی‏ها را از خانه بیرون کرد.

 فقط کافی است برنامه داشته باشیم و بدانیم چه طور این کار را انجام دهیم.

برای اینکه بدانید برای نظافت خانه چه چیزهایی و آن هم هرچند وقت یک‌بار نیاز به نظافت دارند، به این مطلب نگاهی بیندازید.

 

هر روز

پس از استفاده از وسایل آنها را جمع کنید و سر جای‌شان بگذارید.

ظرف‏ها را بشویید. میز آشپزخانه و قسمت روی کابینت‏ها را با دستمال تمیز کنید. اجاق گاز و ذرات غذایی را که روی آن ریخته، پاک کنید و سطل زباله را خالی کنید.

 

برای پیشگیری از ته‌نشین شدن رسوب و تجمع میکروب، شیر آب را تمیز کنید.سینک ظرف‌شویی را شسته و خشک کنید.

ملافه‏ها را مرتب و اتاق‏ها را جمع و جور کنید.

 

هر هفته

یکبار

شستن حمام و توالت

شستن ملافه‏ها و روبالشیهاتمیز و مرتب کردن یخچال

گردگیری و تمیز کردن تلویزیون

 

دوبار

کفپوش‏های چوبی را با دستمال گردگیری کرده و تمیز کنید. در غیراین صورت ممکن است آلودگی و جرم روی آنها باقی بماند و برای از بین بردنش نیاز به سابیدن و خراشیدن داشته باشید.وسایل اضافه‌ای را که موجب به هم ریختگی خانه می‏شود، بردارید.

اگر در منطقه آلوده‏ای زندگی می‏کنید، از پرندگان خانگی نگهداری می‏کنید، یا بچه دارید و خانه‏تان زود به زود کثیف می‏شود، دوبار در هفته خانه را جاروبرقی بکشید. اگر تعداد افراد خانه‏تان کم است، ساعات زیادی در خانه نیستید و رفت و آمد زیادی ندارید، هفته‏ای یک‌بار جاروبرقی هم کافی است.

 

هر ماه

چهارچوب درها و سطوحی که در معرض دید نیست را جارو برقی کرده و دستمال بکشید.

پارکینگ، حیاط، بالکن و راهروها را جارو بکشید.سطح مبل‏ها و صندلی‏ها را تمیز کرده و با برس مخصوص گرد و خاک آنها را بگیرید.

هر ماه سقف یکی از اتاق‏ها را تمیز کنید. پادری جلوی حمام و توالت را بشویید و برای گرفتن گرد و خاک قالیچه‏ها، آنها را در فضای باز برده برس بکشید و بگذارید مدتی زیر نور آفتاب بمانند.

پنکه سقفی و دریچه‏های کولر و هود آشپزخانه صنعتی   را گردگیری کنید..

 

هر فصل

وسایل و مبلمان چوبی را تمیز کنید. برای این کار ابتدا با دستمال مرطوب گرد و خاک‏شان را گرفته، سپس با دستمال دیگری آنها را خشک کرده و سپس روغن بزنید.گرد و خاک باقی مانده و تار عنکبوت‏ها را از گوشه و کنار سقف، راه پله‏ها و جاهای دیگر برداشته و تمیز کنید.

 

فیلتر هود آشپزخانه و تهویه هوا را تمیز کرده یا تعویض کنید.اجاق گاز را به‌طور کامل و به دقت تمیز کنید. در صورتی که زیاد از آن استفاده می‏کنید، لازم است این کار را در فواصل کوتاه‏تر انجام دهید.هر شش ماهپنجره‏ها را از داخل و بیرون تمیز کرده و بشویید. لازم است پنجره‏های آشپزخانه که نزدیک اجاق گاز یا سینک ظرف‌شویی و  shahrokhi  هستند و زودتر کثیف می‏شوند هر سه ماه یک‌بار تمیز شوند.

 

به وسایلی که در زیر زمین، خرپشته و پارکینگ انبار کرده‏اید سری بزنید و آنها را مرتب کرده و وسایل اضافه را دور بیندازید.

اتاق خواب را تمیز کنید. زیر تختخواب را جارو کرده و تشک‏ها را با چوب ضربه بزنید و بتکانید.

 

بالش‏ها را در معرض هوای آزاد و زیر نور آفتاب قرار دهید.کمد لباس‏ها را مرتب کرده و لباس‏های اضافه‌ای که مربوط  به فصل نیست را کنار بگذارید.

ظروف نقره را تمیز کنید.

 

هر سال

مبلمان سنگین را جابه‌جا کرده و قسمت زیر و پشت آنها را تمیز کنید.زیر فرش‏ها و قالیچه‏ها را جارو بکشید و قالیچه‏های کثیف را بشویید.

 

فرش‏ها و پرده‏ها را تمیز کنید.

این کار را می‏توانید با بخارشو انجام دهید. در صورتی که خیلی کثیف هستند آنها را بشویید.دیوارها را بشویید.

لوسترها را تمیز کنید

سنگ مرمریت کنگلومرا چیست؟

تعریف علمی کنگلومرا به شرح زیر می باشد :

 

در حالت کلی می توان سنگهای دانه درشت آواری را بر اساس بافت که عبارت است از نسبت ذرات دانه درشت و نوع ماتریکس موجود در سنگ ، نوع یا جنس ذرات دانه درشت تشکیل دهنده و منشا دانه ها تقسیم بندی کرد.

 چنانچه دانه های گراول بیش از ۸۰% ذرات سنگ را تشکیل دهند سنگ را کنگلومرا می نامند.

 

اگر مقدار گراول کمتر از ۸۰% باشد سنگ را بر اساس مقدار گراول و نوع ماتریکس موجود در آن نامگذاری می کنند اگر مقدار گراول بین ۳۰ تا ۸۰ درصد باشد، بر اساس ماتریکس سنگ را به سه دسته کنگلومرای ماسه ای (ماتریکس دانه های ماسه می باشد) ، کنگلومرای ماسه ای گلی (ماتریکس ذرات در اندازه ماسه و گل می باشد) و کنگلومرای گلی (ماتریکس ذرات در حد گل است) نامگذاری می کنند.

حال تعریف ساده این سنگ زیبا را خدمت شما ارئه میدهیم :

سنگ های مرمریت کنگلومرا به سنگ ها و انواع سنگ ساختمانی گفته می شود که از به هم چسبیدن ذرات ریز و درشت سنگ بوجود می آید عموما این سنگ ها به رنگ قرمز و یا ترکیبی از رنگ قرمز در طبیعت یافت می شوند.

تفاوت سنگ های کنگلو مرا در پر رنگی و کمرنگی رنگ قرمز و درشتی و ریزی سنگهای تشکیل دهنده آنها می باشد ، که هر کدام از این نوع سنگ ها زیبایی خاص خود و دوستداران مخصوص به خود را دارد این سنگ ها بسیار سخت بوده و جذب آب پایینی دارند و معمولا در کارخانه های سنگبری از دیسک های مخصوص جهت بریدن این سنگ استفاده می شود که غالبا دیسک های گرانیت بر توان بریدن این سنگهای سخت را دارند، این سنگها جهت کف ساختمانهای اداری و تجاری ، رستورانها و هتلها و لابی برجهای بلند مرتبه به دلیل داشتن رنگ گرم ( قرمز ) بسیار زیبا و مناسب میباشد

 

دیامیکتایت (diamictite)

 

سنگهای دانه درشت که حاوی ماتریکس زیادی می باشند و از رسوبات یخچالی حاصل شده اند را دیامیکتایت می نامند.

 این واژه برای سنگهایی بکار می رود که دارای جورشدگی بد ، بدون آهک و از ذرات آواری در اندازه ماسه یا درشتتر که در داخل ماتریکس دانه ریز قرار گرفته اند، تشکیل شده است.

 بیشتر دیامیکتایت ها کنگلومراهایی هستند که از دانه هایی با ترکیب متفاوت تشکیل شده اند.

 

تقسیم بندی کنگلومراها بر اساس ترکیب

 

بر اساس ترکیب یا جنس ذرات دانه درشت تشکیل دهنده کنگلومرا ، آنها را به دو دسته اولیگومیکتیک و پلی میکتیک تقسیم می کنند.

اگر این سنگ ساختمانی ذرات دانه درشت گراولی از یک جنس باشد، سنگ را تک منشائی یا اولگیومیکتیک (oligomictic) می نامند.

 در واقع اولیگومیکتیک سنگی مخلوطی است که جنس ذرات آن تقریبا یکنواخت می باشد.

کنگلومراهایی که ذرات گراول آنها از انواع مختلف خرده سنگها درست شده باشد آن را چند منشائی یا پلی میکتیک کنگلومرا (polymictic) می نامند.

 

تقسیم بندی کنگلومراها از لحاظ منشا

 

کنگلومرا ها را بر اساس منشا دانه ها نیز تقسیم بندی می کنند.

چنانچه ذرات از خارج حوضه به درون حوضه حمل شوند و رسوب کنند آنرا کنگلومرای خارج سازندگی (extra formational) می نامند و اگر منشا دانه ها از درون حوضه باشد آن را کنگلومرای درون سازندگی (intra formational) می نامند.

 

موارد استفاده:

 

1- صنعت ساختمان سازی، سنگفرش کاری های درونی ساختمان، نماسازی داخل ساختمان، پلکان سازی

 

2- هنرهای مذهبی، سنگفرش اماکن متبرکه

 

3- تاسیسات شهری (سنگفرش میدان ها، خیابان ها، پروژه های شهرسازی، مبلمان کاری مراکز تجاری، اماکن اقامتی) - مجتمع های معماری تزئینی، گالری ها، پله ها، گلدان ها ، سنگفرش ها ، آبخوری ها، یادواره ها، نیمکت ها و انواع سنگفرش های سنتی

 

4- مرمت و بازسازی

 

5- صنعتگری و بازسازی : بازار، لوازم سنگی . مبلمانی - هدایای تجملی

 

6- کارهای هنری مانند مجسمه سازی، دکوراسیون منازل، کابینت آشپزخانه و غیره

 

کار کردن سترون (استریل(

پژوهش گران عزیز یکی از نکاتی که در انجام بسیاری از پروژه ها بایستی رعایت کرد و به آن توجه کرد تا از آزمایش ها نتایج مناسب و با دقت بالا و کمترین خطا انتظار داشت استریل نمودن محیط و وسایل است در ذیل مطالبی در این خصوص بیان شده است

 

روش کار در آزمایشگاه در شرایط سترون

 

تعریف: واژه‌ی استریل یا سترون به معنای نبودن میکروب در محیط کار یا ماده‌ی غذایی یا وسایل آزمایشگاهی می‌باشد. هدف از سترون‌کردن یا استریلیزاسیون، جلوگیری از عفونت یا پدیدآمدن نتایج ناخواسته در آزمایش می‌باشد. بازه‌ی استاندارد برای هر یک از موارد بالا متفاوت است. برای مثال در مورد کار با وسایل آزمایشگاهی وجود حتی یک میکروب نیز باعث رشد آن در مراحل بعدی آزمایش شده و قابل قبول نمی‌باشد. در حالی که در دانش پزشکی با توجه به دوز بیماری‌زای باکتری‌ها، وجود تعدادی از آن‌ها نادیده گرفته می‌شود.

 

 کار کردن سترون (استریل)هم‌چنین بسته به مقدار وسایل یا فضایی که باید استریل شود، روش استریلیزاسیون خاصی در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل راه‌های بسیاری برای سترون‌سازی پیش‌بینی شده‌اند. برای سترون کردن ابزارهای آزمایشگاهی نیز از روش‌ها، مواد و وسایل گوناگونی استفاده می‌شود. اینجا ما راه‌های کاربردی سترون‌سازی و کار در شرایط سترون برای یک آزمایشگاه دانش‌آموزی را مطرح می‌کنیم.

 

راه‌های استریل کردن وسایل:

 

ظروف و وسایل شیشه‌ای مانند بشر، ارلن، دماسنج و پیپت را می‌توانید با استفاده از فور یا آون (محفظه‌ی بسته که حرارت بالایی درون آن ایجاد می‌شود و هنگام بیرون آوردن لوازم باید مواظب نسوختن دستان خود باشید و از دستگیره‌های عایق کلفت استفاده کنید)

 

کار کردن سترون (استریل)

 

 یا شست‌وشو با الکل ۷۰٪ استریل (شامل الکل و آب به نسبت ۷۰ به ۳۰) کنید. در مورد فور به طور معمول دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد به مدت ۳ ساعت استفاده می‌شود.

 

کار کردن سترون (استریل)

 

پس از استریل کردن نباید ظرف درباز را در فضای غیراستریل جابجا کنید. زیرا میکروب‌های هوا به راحتی در این فاصله درون ظرف جای می‌گیرند. روش مرسوم استریلیزاسیون این وسایل استفاده از اتوکلاو (Autoclave) است. اتوکلاو وسیله‌ای‌ست که شبیه زودپز کار می‌کند. یعنی محفظه‌ی دربسته‌ای دارد که در آن با بخار آب، فشار اتمسفری زیادی تأمین می‌شود و دما تا ۱۲۱ درجه‌ی سانتی‌گراد بالا می‌رود و بسته به مورد، طی زمان‌های کوتاه و بلند، استریلیزاسیون انجام می‌شود. بر خلاف دو روش قبلی، از اتوکلاو می‌توان برای سترون‌سازی موادی که در این شرایط خاصیت‌شان تغییر نمی‌کند نیز استفاده کرد.

 

وسایل فلزی را می‌توانید با گرفتن روی شعله‌ی گاز (در قدیم از چراغ الکلی یا چراغ بونزن استفاده می‌شده است) یا گذاشتن در الکل  ۷۰٪ استریل کنید. لوپ کشت میکروبی، پنس، قیچی، کاتر، اسکالپل و از این دست وسایل را می‌توان روی شعله به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه نگه داشت و استریل کرد. نکته‌ی مهم این‌جاست که این وسایل باید دارای دسته‌ی عایق یا دسته‌ی به میزان کافی بلندی باشند تا حرارت به دست نرسد و آن را نسوزاند. توجه داشته باشید که این وسایل بلافاصله پس از حرارت مستقیم، بسیار داغ هستند و در صورتی که می‌خواهید آن‌ها را به ماده‌ای یا چیزی تماس دهید باید قبلاً

 

سرد شده باشند تا آن را نسوزانند. هم‌چنین می‌توان وسایل فلزی را لای ورق‌های فویل آلومینیومی پیچید و در فور استریل کرد.

 

مواد آزمایشگاهی دو دسته‌اند: حساس و مقاوم به حرارت. برخی مثل محیط کشت‌ها و سوسپانسیون‌ها را می‌توان به ترتیب با جوشاندن و اتوکلاوکردن سترون نمود. اما برخی از مواد دیگر مانند آنتی‌بیوتیک‌ها بر اثر حرارت خراب شده و خاصیت‌شان را از دست می‌دهند. این مواد را باید به صورت استریل آماده کرده و در شرایط استریل به کار برد.

 

وسایل پلاستیکی دو نوع‌اند. برخی به حرارت حتی به میزان بالا مقاوم اند. مثل در برخی از ظروف شیشه‌ای. اما پرخی دیگر  مثل پلیت‌ها در حرارت اتوکلاو یا فور ذوب می‌شوند. این وسایل عموماً به صورت استریل فروخته می‌شوند و هنگام استفاده در آزمایشگاه باید مراقب از بین نرفتن سترونی آن‌ها باشید. این وسایل در کارخانجات تولیدکننده با استفاده از اشعه‌ی فرابنفش (اشعه‌ای با طول موج کوتاه و انرژی زیاد که سبب تولید گاز اُزُن می‌شود)، اشعه‌ی رادیواکتیو، هوای خشک استریل و ... سترون شده‌اند. در بعضی موارد می‌توانید وسایل پلاستیکی مثل میکروتیوب‌ها (در شکل روبرو نشان داده شده‌ است) را درون ظرف شیشه‌ای با درِ نیمه‌باز قرار داده و شیشه را داخل یک پلاستیک (برای جلوگیری از ورود بخار آب) بگذارید و اتوکلاو کنید.

 

مواد دورریختنی را می‌توانید بسوزانید. برای این کار نیاز به محلی دارید که بتوانید با ایجاد شرایط امن این کار را انجام دهید. می‌توانید ظرفی از محلول رقیق ساولون (به عنوان از بین برنده‌ی باکتری‌ها) داشته باشید و وسایل دور ریز خود را برای مدت کوتاه درون آن‌ بریزید. هرگز از سطل آشغال‌های معمولی که مخصوص وسایل آزمایشگاهی نیستند، برای دور ریختن مواد آزمایشگاهی استفاده نکنید. زیرا محتوای آن‌ها به طور کامل از بین نمی‌روند و این کار می‌تواند مواد آلاینده را در محیط زیست پخش کند.

 

دست‌های خود را می‌توانید با الکل ۷۰٪ استریل کنید. شست‌وشو با شوینده‌ها برای کارهای حساس کافی نمی‌باشد. هم‌چنین می‌توانید برای محافظت از خودتان از دستکش‌های یک‌بار مصرف شاهرخی استفاده کنید. دست‌کش‌ها نیز با الکل قابل سترون شدن می‌باشند.

 

هوا یا در کل فضای آزمایشگاه‌ها لزوماً استریل نیست و یا نباید باشد. اما در صورت لزوم می‌توان از اشعه‌ی فرابنفش، شست‌وشوی سطوح با الکل، هوای یونیزه و... استفاده کرد. اما از آن جا که فضای آزمایشگاه‌ها بسته نیست و همواره با هوای بیرون در تبادل است، وضعیت سترون‌سازی پایدار نبوده و تنها به کاهش میزان میکروارگانیسم‌ها کمک می‌کند. در صورت روشن بودن لامپ فرابنفش به هیچ عنوان نباید در معرض آن قرار بگیرید. برای همین همیشه کلید روشن/خاموش این لامپ‌ها در بیرون اتاق قرار دارد.

 

لباس به‌تر است مخصوص آزمایشگاه باشد. در بر داشتن لباس بیرون در آزمایشگاه باعث ورود آلودگی به فضای آزمایشگاه می‌گردد. بنابراین در آزمایشگاه‌ها معمولاً از روپوش مخصوصی استفاده می‌شود. رنگ روپوش‌ها سفید در نظر گرفته می‌شود تا آلودگی‌ها را زود نشان دهد. لباس غیر از موارد ضروری از آزمایشگاه خارج نمی‌شود. شست‌وشوی این روپوش جدا از لباس‌های روزانه انجام‌ می‌شود و با قرار دادن در شوینده‌ها و سفیدکننده‌ها از آلودگی‌های آن تا حد امکان کاسته می‌شود.

 

 

 

کار کردن استریل:

 

کنار شعله

 

در این حالت شما باید یک شعله‌ی گاز داشته باشید که در موقعیت پایداری روی میز کار شما قرار داشته باشد. فضای اطراف شعله تا شعاع ۲۰ سانتی‌متری استریل است. در این محدوده شما می‌توانید در ظروف استریل (مثل ظرف دربسته‌ی حاوی سوآپ‌های استریل) را باز کنید و دهانه آن را چند بار به مدت کوتاهی روی شعله‌ی آبی‌رنگ عبور دهید (شعله‌پاشی). یا این که وسایل فلزی را در منطقه‌ی آبی شعله بگیرید. در پلیت‌ها را در همین محدوده می‌توانید باز کنید. در صورتی که حتی برای مدت کوتاهی وسیله را از محدوده‌ی استریل خارج کنید، باید آن را دوباره روی شعله بگیرید. مراقب مواد آتش‌گیر مثل پنبه و الکل باشید و آن‌ها را دور از شعله نگاه دارید.

 

در شکل زیر دایره‌ی بزرگ قرمز ناحیه‌ی اطراف شعله را نشان می‌دهد که منطقه‌ی استریل در نظر گرفته می‌شود.

 

•  زیر هود

 

هودها انواع مختلف دارند که هر کدام درجه‌ی متفاوتی از سترونی را فراهم می‌کنند و برای کار با  هود آشپزخانه صنعتی  ابتدا تمام محوطه‌ی زیر هود با پنبه‌ی آغشته به الکل تمیز کنید و تا خشک شدن آن صبر کنید.

وسایل سترون شده‌ی لازم را زیر هود بگذارید. سپس هود را روشن کنید و کارتان را انجام دهید. در موارد حساس پیش‌نهاد می‌شود که از شعله نیز بهره ببرید. بسیاری از هودها دارای لامپ فرابنفش هستند که می‌توانید پس از پایان کار یا پیش از شروع کار آن را به مدت ۲۰ دقیقه با در نظر گرفتن این که در معرض آن نباشید روشن کنید تا فضای داخل هود استریل شود. در بالای هود مثل هود آشپزخانه دستگاه مکنده‌ی هوا وجود دارد.

 

گذاشتن در یخچال

 

موادی که باید بعد از سترون شدن نگه‌داری شده و بعداً مورد استفاده قرار بگیرند، به صورت دربسته در یخچال قرار داده می‌شوند و به همان صورت برای استفاده خارج می‌گردند. تنها کنار شعله یا زیر هود می‌توانید در آن‌ها را باز کنید.

v

پاک کردن هود آشپزخانه

 

مکان مناسب برای نصب هود

 

بهترین مکان برای نصب هود آشپزخانه صنعتی  بالای اجاق گاز و در فاصله 40 تا 60 سانتی‌متری است. به همین دلیل به نظر می‌رسد هودهای معمولی کارآمدتر از نسل جدید هودهای شومینه‌ای و جزیره‌ای‌اند.

 

روش پاک کردن هود

 

 

تمیز نگه داشتن آشپزخانه و وسایل آن به دلایل بهداشتی اهمیت زیادی دارد زیرا بیماری های زیادی از طریق وسایل موجود در آشپزخانه به فرد منتقل می شود.

یکی از این وسایل که بوی دود، رطوبت و چربی اضافه را هنگام پخت غذا جذب می کند، هود روی گاز است.هود آلودگی موجود در هوا را به سمت خود می‌کشد.

 به همین خاطر داخل هود فضای مناسبی برای رشد کپک‌ها و باکتری‌ها است. حداقل ماهی یک بار، به ویژه اگر از گریل استفاده می‌کنید، هود را تمیز کنید.

برای این که هود آشپزخانه درست کار کند، باید از داخل و خارج تمیز شود.

 در این مطلب به نقل از سایت «House Cleaning» به چند نکته درباره نحوه تمیز کردن shahrokhi   اشاره شده است.

* ابتدا هود را خاموش کنید.با مواد شوینده خارج و داخل هود را تمیز کنید.

* مراقب باشید به لامپ و پریز برق هود آسیبی وارد نشود. سپس با آب ولرم و صابون هود را بشویید.

پنجره فلزی را که چربی به خود می گیرد در آب ولرم حاوی مواد از بین برنده چربی خیس کنید تا چربی ها پاک شود یا این که با کمک برس هر 2 طرف  آن را بشویید و قبل از اتصال مجدد کاملا خشک کنید.

همچنین ،یک دستمال آغشته به نفت هم به سادگی می‌تواند هرگونه رد چربی را از بین ببرد.

* فیلترهای فعال زغالی که قابل شست و شو نیست باید عوض شود.زغال با کثیف شدن اثر خود را از دست می دهد بنابراین هر سال و اگر زیاد پخت و پز می کنید، هر چند ماه این فیلترها را تعویض کنید.

فیلترهای متالیک را می‌توانید به آسانی در ماشین ظرف‌شویی بشویید.

* برای تمیز کردن هودهایی از جنس فلزهای اکسیدنشدنی هم می‌توانید از موم عسل استفاده کنید.

* کثیفی را که روی پره های فن جمع شده است، با مواد شوینده تمیز کنید.

v

یک کدبانوی خلاق

 

برای داشتن خانه ای تمیز لازم نیست همیشه در حال نظافت باشید،  کافیست بدانید ،هر چیزی را

چگونه تمیز کنید.

برای رسیدن به سر حد تمیزی در خانه استفاده از راهکارهای مختلف همیشه می‌تواند به کمک شما آید.

تا به حال مشاورین و متخصصین خانه داری و طراحی داخلی روش‌های مختلفی را برای تمیز کردن وسایل خانه پیشنهاد داده‌اند که درادامه با نمونه‌های بر‌تر آن‌ها آشنا خواهید شد و با استفاده از این راهکار‌ها به خانه‌ای زیبا خواهید رسید.

 

دستگاه‌های الکتریکی: تلفن‌های همراه، تلویزیون، پخش کننده‌های موسیقی هرکدام از جمله وسایلی هستند که آلودگی بسیاری دارند زیرا دست به ان زیاد زده می‌شود و معمولا به عنوان آلوده‌ترین وسایلی که در نزدیکی ما هستند شناخته می‌شود.

 برای تمیز کردن دستگاه‌های الکتریکی هیچگاه از تمیزکننده‌ها استفاده نکنید و شما می‌توانید از دستمال‌های نرم یا فایبر استفاده کنید.

 

 این دستمال‌ها گرد و خاک را گرفته و جرم‌ها را پاک می‌کنند.

 اسپری کردن مایع‌های شوینده یکی از بد‌ترین کارهایی است که می‌توان با دستگاه‌های الکتریکی انجام داد.

 

لباس: یکی از مشکلات که بسیاری به آن دقت نمی‌کنند استفاده همزمان از تمامی مواد شوینده و نرم کننده است همچنین کسی میزان مواد را رعایت نمی‌کند.

 استفاده همزمان از تمامی شوینده و نرم کننده‌ها را هیچ کس توصیه نمی‌کند زیرا به لباس‌ها آسیب وارد خواهد کرد همچنین دقت داشته باشید که به هر میزان لباس که دارید از مواد شوینده استفاده کنید. استفاده نامناسب از این مواد می‌تواند برای لباس‌ها و بافت‌های آن‌ها خطرناک باشد.

 

پنجره: هیچوقت پنجره را در روز‌ها آفتابی پاک نکنید زیرا خیلی سریع خشک شده و می‌تواند باعث ایجاد لکه در پنجره‌ها شود.

ابتدا گوشه‌های پنجره را با جاروبرقی تمیز کرده تا گرد و خاک‌ها از بین برود سپس با دستمال‌های میکروفایبر و مواد شوینده شیشه را تمیز کنید.

 پنجره‌ها را در روز‌ها ابری تمیز کنید تا شیشه‌ها شفافیت بیشتری پیدا کنند.

 

لکه‌های سمج:

 لکه‌ها و بخصوص لکه های هود صنعتی  یکی از بزرگ‌ترین دشمنان تمیزی درخانه هستند و برای پاک کردن آن‌ها باید راه‌های مختلف را انجام دهید.

 استفاده از آب به همراه مواد شوینده یکی از گزینه‌های پاک کردن لکه هاست.

استفاده از جوش شیرین در کنار سرکه نیز یکی دیگر از راه‌های پاک کردن لکه‌های سمج است. ا

لبته بهتر است با هر لکه‌های به روش مخصوص خودش برخورد کنید.

استفاده از پودر ماشین لباس شویی در تمیز کردن هود آشپزخانه کارآمد است.

برخی پودرهای مخصوص شست و شوی لباس با ماشین، موادی دارند که چربی را راحت‌تر در خود حل کرده، کار شما را آسان می‌کنند.

وقتی تابه آتش می‌گیرد:

هنگامی که تابه روی اجاق‌گاز به دلایل مختلف آتش گرفت، به جای اینکه سعی کنید با فوت کردن یا ریختن آب، آتش را خاموش کنید فورا یک سینی را روی تابه‌ بگذارید تا پس از اتمام اکسیژن آتش خاموش شود.

 

الکل بهترین ماده ضدعفونی:

برای ضدعفونی کردن وسایلی مانند ریش‌تراش یا برس سر، پنبه‌ای را آغشته به الکل کنید و روی آن‌ها بکشید تا کاملا ضدعفونی شوند.

رفع بوی بد سفره:

اگر می‌خواهید رومیزی و سفره نایلونی ضخیم شما همیشه تمیز باشد و بوی غذا و چربی ندهد، هر بار پس از استفاده با آب و کمی سرکه به وسیله یک قطعه ابر سفره را پاک کرده و خشک نمایید.

 

پاک کردن هود:

یکی از راه‌های مناسب استفاده از محلول‌های گاز پاک کن است.

این محلول‌ها در فروشگاه‌ها و حتی بقالی های محل هم در دسترس است.

 به جای زحمت زیادی، یکی از این محلول‌ها بخرید و با خواندن راهنمای آن هود آشپزخانه صنعتی 

 خود را پاک کنید.

استفاده از پودر ماشین لباس شویی هم کارآمد است. برخی پودرهای مخصوص شست و شوی لباس با ماشین، موادی دارند که چربی را راحت‌تر در خود حل کرده، کار شما را آسان می‌کنند.

موادی به نام تترا نیز موجود است که برای پاک کردن شیشه یا بدنه استیل هود کارآمد است.

 فقط باید یادتان بماند که از این مواد برای هودهایی با بدنه پلاستیکی استفاده نکنید.

در هر سه روش، دستکش را فراموش نکنید و اگر از اسکاچ استفاده می‌کنید نیز دقت کنید که بافت آن زبر نباشد. ا

سکاچهای نرم برای این کار مناسب ترند. پس از پاک شدن مواد نیز چند بار با دستمال مرطوب مواد شیمیایی پاک کننده را بزدایید تا بو یا لمس باقیمانده آن‌ها باعث اذیتتان نشود.

 

v